grom91 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, Latem naprawiłem moduł szyb w firmie elcars, szyba działała jakiś czas. Ostatnio przestała działać szyba, rozebrałem drzwi i zauważyłem że moduł był mokry wiązka która idzie do modułu również. Jak zabezpieczyć go przed wodą? Dzięki za szybką odpowiedź Edytowane 19 Stycznia 2015 przez grom91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Nie zabezpieczysz. Kup następnym razem sprawną używkę - te naprawiane zawsze padają po kilku miesiącach. Taka uroda. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Najłatwiej to kupić.... a żeby wykleić drzwi mata tłumiącą? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Prędzej folią, w taki sposób aby silnik był nią okryty, a woda spływała po drugiej stronie folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Myślałem drzwi okleić taką folią: http://allegro.pl/gms-05xl-gms-05-mata-wygluszajaca-drzwi-auta-butyl-i4941995555.html tylko czy ona spełni swoje zadanie Edytowane 22 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jeśli masz uszczeleczki na wtyczce modułu to ściekająca po nim woda mu nie zaszkodzi - tam nie leje się przecież jak z kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom91 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Nie zaszkodzi to dlaczego ludziom pada ten moduł tak często? Tam normalnie po nim normalnie woda zacieka stopniowo. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Ogólnie to nie wiem czemu się psują - też swój wymieniałem... ale w deszczówce przyczyny bym nie szukał bo zwyczajnie nie ma się jak dostać do środka - ale co ja tam wiem ;-) Jest wątek o zabezpieczaniu głośników bo te bardziej wrażliwe na wodę - może znajdziesz tam wskazówki jak obudować swój moduł. pzdr. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi