siemekk Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzień dobry, Szanowni Państwo założyłem temat ponieważ spotkał mnie dziś niespodziewany problem. Od razu zaznaczę, że kwestie motoryzacyjne nie są moją mocną stroną. Jadąc w trasie nagle z tyłu usłyszałem dźwięk dziwnego ocieranie. Po zatrzymaniu i spojrzeniu pod samochód zobaczyłem coś takiego jak na załączonych zdjęciach. Sytuacji dotyczy obu stron samochodu. Co to może być? Amortyzatory pracują normalnie. Po naciśnięciu na tył wszystko płynnie wraca na swoje miejsce. Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 A gdzie masz problem, bo na zdjęciach pokazane zostało zawieszenie tylne takie jakie jest. A po brei nie jechało auto zanim ten "dziwny dźwięk" się odezwał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Nie zauważam tam nic niepokojącego..... Wygląda jak wyglądać powinno. Nie miałeś czasami śniegu przyklejonego w nadkolu, o który opony ocierały?? Może klocki hamulcowe się lekko przyblokowały i ocierały o tarcze?? Ręczny był zwolniony do końca?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemekk Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 śniegu nie było, a odgłos był taki jakby jakiś plastik szorował - najgłośniej przy skręcaniu. Mnie zaniepokoiło to, że wygląda jakby mocowania puściły i wszystko trochę opadło. Zasugerowałem się tymi śrubami. Może wcześniej po prostu na to nie zwróciłem uwagi. Wrzucam jeszcze zdjęcie z trochę innej perspektywy. Wszystko wygląda prawidłowo? PS. Ewentualna breja dawałaby taki niepokojący odgłos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Te śruby to dolne mocowanie amortyzatorów i są na swoim miejscu, jak i ich nakrętki. Tak to ma wyglądać. Na wcześniejszej fotce widać, że nawet sprężyna i odboje są na swoim miejscu, więc belka jest we właściwej pozycji. Edytowane 8 Lutego 2015 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemekk Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeżeli tutaj wszystko jest prawidłowo to skąd ten dźwięk? Przy odpalaniu też czasem słychać, że coś z tyłu zastuka (jak wspominałem dźwięk plastiku, ewentualnie jakiejś blachy). Bardzo dziękuję Wam Panowie za poprzednie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wejdź do kanału i przypatrz się mocowaniu tłumika i ustawieniu rury wydechowej, czy nie dotyka osłon pod autem. To może być to czego szukasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Kolego sprawdź mocowanie osłony termicznej układu wydechowego. U mnie urwała się po jeździe w brei na S8 (na 2 śrubach, oparła się o tłumik końcowy), tłukło u mnie przy 1600obr/min silnika. Naprawa kosztowała mnie 2 puszki po piwie (denka dolne), plus położenie się pod samochód przy -8st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi