Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kupno Megane II Cabrio diesel

bla123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Pojawiłem się na forum w celu otrzymania od Was informacji na temat samochodu Renault Megane II Cabrio. Chciałbym zakupić taki samochod, myslalem nad dieslem i tego sie bede jak narazie trzymał :) prosze mi powiedziec jak to z uzytkowaniem tego auta, co często siada, na jakie koszta sie przygotowywac, ogolnie normalne jezeli chodzi o podstawy wymian filtrow oleji itp to robie to ciagle i wiem ze to bardzo wazne, a co poza tym? czy jednak moze odpuscic ? Cabrio meganka chodzi za mna juz od roku. Prosze o jakiekolwiek informacje moze akurat ktos z Was sprzedaje :) Pozdrawiam.

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki Aston76

Dodano: 15 lut 2015 - 22:37

Halo panowie, nikt nie pomoże?

Edytowane przez aston76

A co tu pisać?? trudno cokolwiek obiecywać, albo przewidywać nie widząc auta i jego stanu. A jeśli to tylko pytania przed poszukiwaniami, to wystarczy przeczytać posty i tematy użytkowników meganki II CC. Jest ich kilku na tym forum i każdy miał, lub ma z nimi jakieś swoje perypetie. Od trzeszczącego i nieszczelnego dachu począwszy, przez problemy z zapakowaniem nart, po inne drobniejsze usterki, jak niedokładnie i nieszczelnie domykające się szyby, a nawet problem z zabudową anteny CB radia, której nie ma gdzie zabudować z powodu plastikowej klapy bagażnika..

Wszystko to już tu opisano, (jak widać nawet w kilku pobocznych działach) wystarczy tylko poczytać w dziale nasi użytkownicy i ich auta oraz w działach dotyczących nadwozia, podwozia i wnętrza. (te o audio i CB, oraz o elektryce też warto przeglądnąć)

Co do samych silników to też znajdziesz opisy problemów i to nie tylko dla meganek CC ale także zwykłych HB combi, czy nawet scenioli, bo to takie same silniki i takie same ich przypadłości.

Nie można jednak generalizować, bo wszystko zależy jak auta i ich silniki były traktowane w czasie eksploatacji.

Dotyczy to zarówno silników diesla jak i benzynowych.

Jako przykład podam silnik 1,9dCi z 2004 roku w sceniolu syna, który zakupiony z przebiegiem +/- 160tys km od polskiego właściciela, obecnie jest rozebrany na detale z powodu uszczelki pod głowicą i oleju w płynie chłodniczym.

Nigdy więcej auta już użytkowanego w biednej Polsce, gdzie wszelkie naprawy i serwisy robi się u pana Cześka w stodole!!

Przy okazji będzie robiony szlif cylindrów z wymianą tłoków i pierścieni na nowe, oraz będą zmieniane panewki na wale, tak przy okazji. Nie ma co oszczędzać skoro na tydzień to auto robi ponad 700km. Przypuszczalny koszt to 5000zł.

Moja rada, (i chyba nie tylko moja) poświęć trochę czasu na przeczytanie tego co już napisano, by wiedzieć czego unikać, a dopiero potem wstaw coś do oceny i porady, jak już będziesz miał jakiś konkretny pojazd "na oku"

Dodano: 15 lut 2015 - 23:33

Obecnie na forum są na zbyciu 3 qpety cabrio II:

(jeśli którejś nie przeoczyłem)

http://megane.com.pl/page/gielda/ogloszenia-sprzedazy.html/_/megane-ii-cc-20-16v-r93

http://megane.com.pl/page/gielda/ogloszenia-sprzedazy.html/_/renault-megane-ii-coupe-cabrio-100-ok-r53

http://megane.com.pl/page/gielda/ogloszenia-sprzedazy.html/_/renault-megane-cabrio-r48

Edytowane przez gojgien

• 1 miesiąc temu...

Ok, kupiłem samochod mam nadzieje że będzie się dobrze sprawował ;) kilka pytań na początek. Jest możliwość wymiany foteli ? mam czerwone skóry chciałbym je zmienić, sprzedać lub zamienić się z kimś - kierownicę i boczki też :) gdyby ktoś był chetny prosze o info 1 sprawa, druga sprawa to czy ktoś ma zamontowane jakies radyjko z ekranem które idealnie pasuje rozmiarem i można sobie śmiało włączyć muzyczkę czy tam teledysk? ewentualnie czy lepiej zostawic oryginalne radio i dokupić zmieniarkę. Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!