kondziu Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Muszę wymienić halogen. I tu mam pytanie - czy różnią się one pomiędzy różnymi wersjami nadwozia? Czy są one zamienne pomiędzy coupe a kombi i hatchbackiem? Oczywiście pozostając w obrębie phII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Na 99,9% są współzamienne. Na tej aukcji masz wypisane nawet inne modele gdzie te przeciwmgielne są identyczne http://allegro.pl/halogen-megane-scenic-trafic-laguna-i-lift-clio-i5030803300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziu Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nie byłem pewien, ale przejeżdżając koło jakiegoś szrota zajechałem z głupa i mieli halogeny. Jako że mają ten sam numer to faktycznie będą pasować. Tak więc mogę potwierdzić - pasują ze wszystkich wersji nadwoziowych w przypadku megane I phII :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) W ph II są zamienne między modelami , w ph I nie. Te z ogłoszenia są z ph II i są inne niż ph I i Clio II .Nie zawsze to co w ogłoszeniu jest prawdą. Edytowane 17 Marca 2015 przez 11348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Te z ogłoszenia są z ph II i są inne niż ph I Przecież odpowiadałem komuś, kto ma rozeznanie pomiędzy PH I i PH II oraz wie czego szuka i o co pyta. Jest zresztą fotka zderzaka o jakie przeciwmgielne chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) A wiecie może czy lampy tylne do sedana phI będą pasowały z phII? Pytam bo te w phII bardziej mi się podobają, mają takie "żywe" kolory kloszy. W phI są takie szarawe, smutme trochę. Oczywiście wymiana razem z tą chromowaną listwą, bo ona w phII zachodzi na reflektory, w phI czarna listwa nie zachodzi. Nie wiem też czy listwa będzie pasowała :/ Edytowane 17 Marca 2015 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Chyba gdzieś na forum jest temat o podmianie lamp starszych na nowsze. (albo w downloadzie) Na 100% jest w dziale ze scenikiem ale wydaje mi się, że dla meganki też taki temat widziałem. dodano; Tu jest poradnik jak to zrobić: http://megane.com.pl/files/file/30-wymiana-lamp-tylnych-na-poliftowe-megane-i-phi/ Edytowane 17 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi