Loram Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam Klakson w mojej Megi jest słabiutki, taka typowo francuska titka :( W aucie ledwie ją słychać, a już jak gra radio, to prawie w ogóle go nie słychać W poprzednim aucie miałem porządny, dobrze słyszalny klakson, który spełniał swoją funkcję w razie potrzeby i ten mnie po prostu drażni. Czy orientujecie się gdzie mogę kupić głośny dobrze słyszalny klakson żeby wymienić tą titkę? Nie chodzi mi o syrenę jak na kutrze czy w TiRze, ale tym co mam nawet muchy nie wzruszę ;-) Są aukcje na allegro, ale nigdzie nie ma odsłuchu ;-) Poza tym to same używki, które pewnie już ledwie piszczą... Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Kup gdziekolwiek stary, okrągły klakson (ja kupiłem na złomowisku). Zapłaciłem 18 PLN i klakson drze się jak szalony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 a to podejdzie jakikolwiek? Nie jest to istotne? Nie wiem, kwestie elektryczne czy cuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Jakikolwiek okrągły. Wejścia są dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Osobiście polecam używany dwutonowy z Laguny II. Niewiele na Allegro kosztują a słychać je jak należy. W moim temacie są fotki i krótki opis jak to do scenica II zabudować i co jest do przeróbki. W megance będzie podobnie jeśli nie tak samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Tez może być Ja zapiąłem zwykły jednotonowy, bez żadnych istotnych przeróbek. Tylko uchwyt z blachy trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 bez żadnych istotnych przeróbek. Tylko uchwyt z blachy trzeba zrobić No to miałeś więcej przeróbek jak z lagunowskimi. W sceniolu cążkami tylko jeden plastikowy bolec ustalający położenie trzeba odciąć i EWENTUALNIE zamienić klaksony miejscami na fabrycznym uchwycie, by wtyczka lepiej pasowała. Przy długim kablu w wiązce nawet to nie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) a np TAKI podejdzie? Jest filmik z dźwiękiem Edytowane 24 Marca 2015 przez Loram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Kolega pc111 ma taki zamontowany. gojgien dorobienie 2 konektorów do klaksonu na pewno jest potrzebne, ale dla mnie to nie przeróbka :) Edytowane 24 Marca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 hmm tylko, że takiego kolegi nie ma w użytkownikach :( jest pc114 ale nie wiem czy to ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) za takie pieniądze chinska zabawka?? Bogaty musisz być hehehe. po 1 plastikowe mocowanie po 2 masz na bank przeróbkę wtyczki, która już nie będzie tak szczelna jak fabryczne. A uwierz, że w czasie deszczu jest w tym miejscu naprawdę mokro i słono od jesieni do wiosny. Kupuj takie i będziesz zadowolony. http://allegro.pl/laguna-ii-klakson-i5082054214.html Dodano: 24 mar 2015 - 11:28 gojgien dorobienie 2 konektorów do klaksonu na pewno jest potrzebne guzik prawda patrz aukcja powyżej link w moim poście nawet wtyczki i biegunowośc jest identyczna Edytowane 24 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) hmm tylko, że takiego kolegi nie ma w użytkownikach :( jest pc114 ale nie wiem czy to ten... jest na forum renaultforum . com . pl Dodano: 24 mar 2015 - 11:31 guzik prawda patrz aukcja powyżej link w moim poście nawet wtyczki i biegunowośc jest identyczna ja pisałem o zwykłym klaksonie :) Edytowane 24 Marca 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) To tym bardziej nie poszedł bym tą drogą heheheh ;) Edytowane 24 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Sam wiesz, bo lubisz dłubać, że najprostsze pomysły są najlepsze i najtrwalsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Nooo nie w każdym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi