Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Słaby klakson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Klakson w mojej Megi jest słabiutki, taka typowo francuska titka :( W aucie ledwie ją słychać, a już jak gra radio, to prawie w ogóle go nie słychać

W poprzednim aucie miałem porządny, dobrze słyszalny klakson, który spełniał swoją funkcję w razie potrzeby i ten mnie po prostu drażni.

Czy orientujecie się gdzie mogę kupić głośny dobrze słyszalny klakson żeby wymienić tą titkę? Nie chodzi mi o syrenę jak na kutrze czy w TiRze, ale tym co mam nawet muchy nie wzruszę ;-)

Są aukcje na allegro, ale nigdzie nie ma odsłuchu ;-) Poza tym to same używki, które pewnie już ledwie piszczą...

Dzięki za pomoc

pozdrawiam

Osobiście polecam używany dwutonowy z Laguny II. Niewiele na Allegro kosztują a słychać je jak należy. W moim temacie są fotki i krótki opis jak to do scenica II zabudować i co jest do przeróbki. W megance będzie podobnie jeśli nie tak samo..

bez żadnych istotnych przeróbek. Tylko uchwyt z blachy trzeba zrobić

No to miałeś więcej przeróbek jak z lagunowskimi.

W sceniolu cążkami tylko jeden plastikowy bolec ustalający położenie trzeba odciąć i EWENTUALNIE zamienić klaksony miejscami na fabrycznym uchwycie, by wtyczka lepiej pasowała. Przy długim kablu w wiązce nawet to nie jest potrzebne.

za takie pieniądze chinska zabawka??

Bogaty musisz być hehehe.

po 1 plastikowe mocowanie po 2 masz na bank przeróbkę wtyczki, która już nie będzie tak szczelna jak fabryczne. A uwierz, że w czasie deszczu jest w tym miejscu naprawdę mokro i słono od jesieni do wiosny.

Kupuj takie i będziesz zadowolony.

http://allegro.pl/laguna-ii-klakson-i5082054214.html

Dodano: 24 mar 2015 - 11:28

gojgien dorobienie 2 konektorów do klaksonu na pewno jest potrzebne

guzik prawda patrz aukcja powyżej link w moim poście nawet wtyczki i biegunowośc jest identyczna

Edytowane przez gojgien

hmm tylko, że takiego kolegi nie ma w użytkownikach :( jest pc114 ale nie wiem czy to ten...

jest na forum renaultforum . com . pl

Dodano: 24 mar 2015 - 11:31

guzik prawda patrz aukcja powyżej link w moim poście nawet wtyczki i biegunowośc jest identyczna

ja pisałem o zwykłym klaksonie :) Edytowane przez mrarek