djvapo Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam. Przydała by się opinia czy to coś zepsuło się czy coś źle w module komfortu podłączyłem. Mam wrażenie iż tego tematu nie było albo ja go znaleźć nie umiem. Odpięty był moduł komfortu oraz sterowanie szyb i wydaje mi się że coś dokładnie namieszałem. Po podłączeniu sterowania pojedynczych przełączników działają właściwie, odsuwają tą szybę którą powinny. Natomiast przestał działać prawidłowo sterownik szyb od strony kierowcy. A dokładnie zachowuje się tak iż w przedniej części podnoszą się szyby tylne a w tylnej części przełącznika przednie dokładnie na odwrót. Do tego jeszcze zamienione parami czyli tam gdzie powinna podnosić się szyba przednia kierowcy podnosi się szyba przednia pasażera i to samo z tylnymi szybami. Wtyczek raczej nie da się pomylić bo jedna jest czerwona druga biała i na odwrót nie pasują więc co ja mogłem spierniczyć że to tak działa. Poratujcie poradą czy można coś pomieszać w module ? Jakoś go źle podłączyć ? Sam już nie wiem co jest, wygląda jak by było wszystko dobrze podłączone jak sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alerin Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Z tego co wiem to instalacja w drzwiach jest puszczona X. Czyli lewe drzwi przednie mają powiązanie z tylnymi drzwiami od kierowcy. Podnoszą Ci się szyby od pstryczku przy kierowcy czy podnoszą CI się w pstryczkach od danych drzwi? Jeżeli od kierowcy to masz pomieszane kable przy kostce lub na niej zwarcie. U mnie w aucie mam problem z instalacją lusterek. Jakiś paprok pomieszał kable i zamiast regulować prawe lusterko to reguluje lewe a co lepsze jeżeli złączę kable od lewego lusterka na krótko to mi się składa prawe lusterko. Niestety na taką zabawę trzeba poświęcić więcej czasu i należy dokładnie sprawdzić każdy kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djvapo Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 No to rewela, w takim razie czekają mnie długie wieczory w garażu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi