Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

średnie zużycie paliwa km/l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, mam mianowicie problem z jednostkami na wyświetlaczu chodzi o średnie zużycie paliwa zamiast l/km mam odwrotnie km/l, trochę śmieszne jak dla mnie no ale cóż, pytanie moje brzmi czy ktoś wie jak to zmienić, poniżejdołącze zdjęcie, jeżeli ktoś zna temat proszę o pomoc dodam że auto jest w wersji angielskiej, pozdrawiam.

post-80312-0-44517600-1427632868_thumb.jpg

Edytowane przez kanar26

Tzn mieszkam w Irlandii ale udało mi się pozmieniać mile na km bez żadnych problemów. Tyle że jeszcze zostało mi tylko to średnie zużycie co przyznam szczerze, bardzo mnie drażni a w Aso to nawet nie pytam bo ceny w tym kraju to jakiś kosmos.

Edytowane przez kanar26

Pewnie masz sprowadzony z jakiś kraju

kanar26 wyraźnie napisał, że mieszka w Irlandi i tam nie sprowadzają samochodów tak jak w Polsce.

Domyślne ustawienie km/l można zmienić clipem lub innym programem. Ja mam maxiecu2 + ELM 327 i tam też jest taka opcja. Na Wyspach licznik domyślnie był ustawiany na mile/l lub po zmianie przyciskiem na liczniku na km/l.

Dzięki wielkie,więc muszę zaopatrzyć się w maxiecu2 lub ELM 327 mam tylko nadzieję że nie jest to jakoś skomplikowane i ogarne temat mimo wszystko bardzo dziękuje za szybką odpowiedz.Pozdrawiam.... <piwko>

Dodano: 31 mar 2015 - 14:45

kanar26 wyraźnie napisał, że mieszka w Irlandi i tam nie sprowadzają samochodów tak jak w Polsce.

Domyślne ustawienie km/l można zmienić clipem lub innym programem. Ja mam maxiecu2 + ELM 327 i tam też jest taka opcja. Na Wyspach licznik domyślnie był ustawiany na mile/l lub po zmianie przyciskiem na liczniku na km/l.

Witam ponownie,okazało się że znajomy posiada ELM 327.Tylko nie wiem jaki program jest mi potrzebny by to zmienić ?