wiadom Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Witam Wszystkich. Byłem dziś w warsztacie w celu sprawdzenia luzów na drążkach kierowniczych. Okazało się że są na obu kołach ponadto kręcąc kierownicą raz w jedną raz w drugą stronę słychać dziwne stuki jakby z kolumny kierowniczej. Mechanik powiedział że te luzy i stuki najprawdopodobniej na 95% dochodzą z łączenia ( tzw jabłek) jakie występują na drążku kierowniczym. Co sądzicie na ten temat? Proszę o rady w związku z wymianą drążków i końcówek kierowniczych. Pozdrawiam Wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktan Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 ja tez mam drążki do wymiany;) podobno;P jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 A to może łożyska macpersona bardziej? bo właśnie jak sie kręci kierownicą to tak stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktan Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 czym grozi jazda z wybitymi drążkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Oktan, grozi to tym, że pojedziesz nie tam gdzie chcesz... gdy autko ma luzy w układzie kierowniczym to dużo gorzej się prowadzi, ma tendencję do uciekania na boki, ciągle trzeba korygować tor jazdy, opony nie równomiernie się ścierają bo zbieżność jest przestawiona itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiadom Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Wymieniłem drążki i końcówki. Jest trochę ciszej po jeździe na nierównościach, lecz przy kręceniu kierownicą raz w jedną raz w drugą stronę nadal słychać dziwny dźwięk jakby coś przeskakiwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 łożyska na poduszce amora..... standard cena 40zł za szt... wymiana banalna w warunkach garażowych, potrzebny tylko ściskacz do sprężyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A czy nie wiecie gdzie można kupić takie drążki kierownicze , bo szukałem trche na Allegro ale nic nie znalazłem.Choddzi mi o drążki do Megane II 2003r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja kupiłem ostatnio tu drążki Delphi po 50 zł/szt. Mają praktycznie wszystko do Regana ;-) , ceny bardzo konkurencyjne, zamówienie via GG. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 "Tu" to znaczy gdzie ? Mógł byś podac link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 cięcie Najedz myszką na słowo "tu" i kliknij Nie cytujemy posta w całości, odpowiadając bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 OK Dzieki. A wiece jak sie montuje te drążki? Bo wiem, że w Megane I poprostu sie je wkręca. A w megane II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 W MI wkręca się i robi się jeszcze jedną ważną rzecz - ustawia zbieżność, chyba, że Twoi rodzice mają skład z oponami :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker667 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 No ok. A w Megane II? moze ktoś juz to robił i powie co i jak. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 haker667, w megi2 tak samo jak w megi1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi