Fimax Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam wszystkich serdecznie, Jestem tu nowy tak więc prosiłbym o wyrozumiałość. Posiadam następujący problem w Renault Megane II 1.4 98KM: Ostatnio spalił mi się bezpiecznik oraz pompa od spryskiwaczy przestała działać a radio samo się nie wyłącza gdy zgaszę samochód i otwieram drzwi. Kupiłem nową pompkę i wymieniłem. Ale dalej się pojawia problem z bezpiecznikiem i radiem. Gdy wymieniam na nowy, przez chwilę jest O.K ale po chwili słychać jak się pali. W czym tkwi problem? Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W czym tkwi problem? W uszkodzonej instalacji elektrycznej auta. Trzeba poszukać miejsca uszkodzenia przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fimax Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Tego się obawiam, że zaczynają się problemy z elektryką... Wcześniej pompa paliwa i upalona wtyczka od pompy. Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A zastosowałeś odpowiednią wartość bezpiecznika ? Jak będzie zbyt mały to też się przepali. Chwilę wytrzyma ale potem poleci. Oczywiście musisz zastosować wartość taką jaką fabryka przewidziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fimax Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Zastosowałem nowe bezpieczniki o tych samych wartościach. Ale będę musiał w takim razie rozkręcać auto i przepatrzeć wiązkę kabli w takim razie. Zapowiada się udany weekend majowy ;) Dziękuję wszystkim za odpowiedź Pozdrawiam :) Dodano: 03 maj 2015 - 08:04 Witam ponownie, Znalazłem przyczynę. Rozkręciłem pół samochodu ale okazało się to zbędne. Ponieważ głupia zapalniczka robiła zwarcie i dlatego pompa od spryskiwaczy, klima, podgrzewanie tylniej szyby, klapa od bagażnika i sama zapalniczka nie działała. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi