Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

1.5 DCI 90 KM - jaki osprzęt

zybi20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich - to pierwszy mój post na tym forum i mam nadzieje, że nie ostatni :)

Pytanie jak w temacie - chce kupić Megane III z silnikiem 1.5 DCI, interesują mnie samochody poflotowe ponieważ chce auto kupić na fakturę (potrzebny do firmy). Znalazłem samochód ze wspomnianym silnikiem z 2011 roku oczywiście serwisowana prawdopodobnie bezwypadkowa z przebiegiem około 89 tys km (udokumentowany) czyli normalna sprawa we flotowych pojazdach. Pytanie jaki tam jest osprzęt (wtryskiwacze) ponieważ różne opinie są w internecie no a wiadomo człowiek nie chce wtopić.

Proszę o informację czy jest się czego bać:)

• 2 tygodnie później...

Witaj są one dobre ja nie narzekam nam I i III powiem ci tyle że trzeba dobrze zwracać uwagę na koło pasowe od paska PK co idzie na wale u dołu, bo jak się nie dopatrzy to bieda potem widziałem taki przypadek w pracy wyszła blaszka z tego kułka w rozrząd i wiadomo co się stało. A tak to dobry silnik ja nie narzekam jeszcze mam ją już 3 rok i tylko tyle co podstawowe żeczy robiłe oleje klocki rozrząd i takie tam pierdółki

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia

Co to za bełkot :?:

P_r_z_e_m_o

Ja mam 106 KM 1,5 dci i jest brys. Co ważne mój nie ma FAPu <piwko>

Z tego co wiem w moim wtryski są Siemensa, w większości innych 1,5 dci są Delphi i są mniej bezawaryjne.

Też mam w leasingu :)

Przebieg młody, po zakupie od razu zmień olej (polecam Liqui Moly) filtry (paliwa też). No i dbaj o niego i będzie git. Lej diesla tam gdzie się go dużo sprzedaje, nie lej Vervy lup innych kosztotwórczych wymysłów. Lej zwykły diesel, a kup np Millers Power Max 500ml, kosztuje 50 zł starcza na 10 pełnych baków, podwyższa liczbę cytanową o 4, smaruje i czyści.

Będziesz tak robił to Twój 1,5 dci Cie nie zawiedzie :)