arni88 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam, mam następujący problem, po wymianie sprzęgła z kołem dwumasowym wywala komunikat sprawdź układ wydechowy + serwis do tego check, clip pokazał następujące bledy: DF457 wieniec koła zamachowego, oraz DF154 obwód czujnika sygnału koła zamachowego, czujnik założony nowy, błąd się kasuje po czym po jakiejś chwili wraca , kontrolki i check świecą się cały czas, oprócz tego momentu kiedy kasuje błędy clipem. Po czym wracają z błędem i świecą do kolejnego kasowania. Co to może być, spodkal się ktoś z takim przypadkiem, skąd ten komunikat o wydechu skoro clip pokazuje cos innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A jak sondy? Podłączone i sprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 podłączone ,a clip nie wywala ich błędu.. więc domniemam że są sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jak masz możliwość, to podejrzyj ich parametry podczas jazdy. Może się okazać, że jest któraś już "leniwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dziwne jest to ze skasuje błąd i po jakichś 5 min jazdy powraca... nie od razu, gdyby z kołem było coś nie tak to raczej od razu by walił błąd? , bo już mi taka myśl przyszła ze na wieńcu jest cos nie tak jeden ząb źle czyta i wywala błąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendos4 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Podczepię się pod temat albowiem prawdopodobnie muszę wymienić czujnik położenia wału. W instrukcji serwisowej wyczytałem następującą wskazówkę co należy zrobić po wymianie czujnika: "1 - Przystosowanie wieńca koła zamachowego silnika Dokonać dwa razy z rzędu zmniejszenia prędkości na trzecim biegu o 4000 obr/min. do osiągnięcia prędkości obrotowej potrzebnej przy ponownym włączaniu biegu. Jest to moment, w którym w czasie spadku prędkości przy zwolnionym pedale gazu i wyłączonym wtrysku, moduł elektroniczny zezwala ponownie na uruchomienie wtrysku." Może mi ktoś przetłumaczyć tą chińszczyznę bo redagujący polską wersję instrukcji serwisowej nie przyłożył się specjalnie do pracy i bazował na jakimś tłumaczu elektronicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Jedziesz na 3 biegu do 4 tys obr/min po czym puszczasz gaz a samochód się toczy do przeniesienia napędu z silnika, czyli silnik ma sam ciągnąć, i tak dwa razy z rzędu. A co do mojego problemu to rozwiązany, okazał się zagięty wieniec czujnika, a raczej jeden ząb. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi