Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio moje autko zaczyna coś mi nawalać, tym razem zajechałam na stacje benzynową chcę otworzyć wlew paliwa no i wielki zonk :/ nie chciał się otworzyć żadnym sposobem, zmykałam auto, otwierałam i tak w kółko, pojechałam do domu po drugą kartę, bo myślalam, że może bateria słaba , no i oczywiście to samo, brak jakiejkolwiek reakcji :/ w poniedziałek tak czy siak do mechanika się udaje, ale może ktoś tu z Was może mniej więcej wytłumczyć mi o co chodzi, co się dzieje. Sąsiad wspomniał, że można awaryjnie otworzyć od bagażnika, ale jak tam zajrzał to stwierdził, że nie będzie mi "rozbierał" auta bo wszystko zamaskowane :(:(:(

no i zostałam z paliwem, które wystarczy na max 40 km :/

Jeśli auto się otwiera obydwoma to każda z Twoich kart jest dobra.

Wlew jest blokowany osobnym siłownikiem elektrycznym.

Z nim coś nie halo skoro klapka jest zablokowana.

Pozostaje tylko zdjąć tapicerkę z prawego boku bagażnika i gmerać przy siłowniku.

Owszem są auta w których w bagażniku wystaje sznurek awaryjnego otwierania wlewu, ale tu go nie ma.

Edytowane przez jamotor

Jakiś miesiąc temu też miałem identyczną sytuację. Po zdjęciu tapicerki można ręcznie otworzyć klapkę wlewu. Usterkę usunąłem we własnym zakresie, po wykręceniu siłownika okazało się że silniczek niema siły przesunąć bolca blokującego klapkę, (ręcznie też było ciężko). Po wyczyszczeniu bolca i rurki w której się przesuwa wszystko zaczęło działać.

dziś mamy cudowne ozdrowienie , odblokowało się, ale tak czy siak mechanik musi na to spojrzeć, bo ja nie odważe sie odginać wykładziny w bagażniku, bo jak spojrzałam jak to u mnie wygląda, to stwierdziłam, że nie mi to robić ;)

Dodano: 28 kwi 2015 - 07:46

pewien Pan mechanik z Poznania od razu chciał wymieniać na nowy ... grzecznie podziekowałam i jadę do innego mechanika, co mi to rozkręci, wyczyści i przesmaruje