grabbou Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Hej, Przymierzam się do polakierowania czarnych plastikowych bocznych listew w samochodzie jak na zdjęciu poniżej: by osiągnąć poniższy efekt: Dzwoniłem do ASO w ramach badania cen we Wrocławiu i wszystko fajnie, można to zrobić, ale jako jedyni powiedzieli mi, że jeżeli jest struktura porowata plastiku, to efekt nie będzie taki, jakbym chciał... Czy ktoś orientuje się w tych strukturach lub robił coś podobnego i jest w stanie coś doradzić? Wiadomo, zależy mi na fabrycznym efekcie, aby plastik był nie tylko w kolorze nadwozia, ale i też był taki, jak zderzaki (czyli gładki). Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2015 przez grabbou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Proponowałbym to zrobić szpachlówką w sprayu oraz podkładem do plastików i na to baza :) To jest sposób, w który ja bym to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ewentualnie szlifowanie plastiku do gładkości łysej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Takie gładkie i lakierowane listy są w Megane III po ostatnim liftingu (duży emblemat na masce). Może warto poszukać używanych w kolorze Twojego samochodu i po prostu zamienić? Zresztą na Twoich zdjęciach widać, że ta Meganka z polakierowanymi listwami jest po ostatnim liftingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Witam! Mam pytanie w jaki sposób demontuje się te listwy boczne na drzwiach? Czy konieczny jest demontaż tapicerki? Edytowane 17 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jak zdemontujesz tapicerkę to masz dostęp do plastikowych spinek na których zamocowana jest listwa. Wtedy demontujesz listwę boczną nie urywając zaczepów od spinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Woytus, chyba jednak nie trzeba demontować tapicerki w tym celu. Jak wygłuszałem sobie drzwi, to widziałem zaczepy tych listew. Instrukcja to potwierdza. Są wsuwane wzdłuż drzwi (w coupe tylne tylko się odczepia prostopadle, ale i to od zewnątrz samochodu). http://megane.com.pl/topic/62575-malowanie-plastikow-megane-iii-coupe/page__p__434153#entry434153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To kolega @kammat będzie mieć prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi