Fimax Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Witam wszystkich serdecznie. Jeżdżę Megi II, 5d od 3 lat i mając 1.4 98KM strasznie słaby silniczek. Wolno się zbiera a przy 3,5 tyś. obrotów już zaczyna wyć. Około 3000 - 3100 obrotów jadę dopiero 90KM/h. Chciałbym coś zrobić z tym bo samochód jest rewelacyjny. Zastanawiam się czy nie kupić gdzieś mocniejszego silnika i przełożyć. Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Sprzedać auto i kupić inne. Najtańsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 dokładnie. Polecam scenica 2 1,9dci (jeździłem). Dziś jechałem 1,6 benz to słabo jedzie i przy 90(6bieg) tez już zaczyna być głośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Dziś jechałem 1,6 benz to słabo jedzie i przy 90(6bieg) tez już zaczyna być głośna Jaki model z tym 1.6 że 6 biegowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Za pieniądze które dasz na swap silnika możesz kupić co najmniej pół drugiej Meganki, o ile nie będziesz robił tego sam w garażu. Najtaniej sprzedać, dołożyć pieniądze i kupić mocniejszą wersje, jeżeli nadal meganka to może jednak warto od razu 2.0 poszukać, lub faktycznie jak koledzy wyżej pisali - 1.9dci. Pamiętaj jednak, że zawsze możesz stwierdzić że mocy Ci brakuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fimax Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Heheh. 500 koników nie potrzebuje. Ale na autostradzie przy 1.4 to masakra. ;) Widziałem silniki w po 1 000zł w dobry stanie. Dlatego się zastanawiałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Poszukaj na forum, był tu kiedyś taki jeden co włożył 3,6/V6 do Megane I. Wracając do tematu, chcesz się bawić, masz dużo czasu i pieniędzy? Proszę bardzo, jak najbardziej się da, w innym wypadku jest to nieopłacalne. I w zasadzie w tym temacie było by tyle. PS Opcja nie boli - ten temat przewija się na forum co jakiś czas, poczytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Jaki model z tym 1.6 że 6 biegowy? Grand Scenic 2 ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Grand Scenic vel Megane II - raczej trudno to porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fimax Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Dzięki za konkretne odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi