LEvEL Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Witam Pod fotelem pasażera mam gniazdo elektryczne, najprawdopodobniej na 220v. Nie mam napięcie w tym gnieździe, nawet na włączonym silniku. Czy ma ktoś może schemat podłączenia lub nakieruje mnie gdzie szukać przyczyny braku zasilania w tym gnieździe? Od czego jest ta luźna wtyczka na zdjęciu? Edytowane 27 Maja 2015 przez LEvEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 To jest pewnie gniazdo do zasilania webasta. To tam trzeba dostarczyć 230V z gniazdka sieciowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEvEL Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Rozumiem, że to ja tam podłączam zasilanie? A ten swisający kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 To jest pewnie gniazdo do zasilania webasta. To tam trzeba dostarczyć 230V z gniazdka sieciowego To jest zwykłe gniazdo 230V typ niemiecki. A do webasta zasilanie jest dostarczane zawsze na zewnątrz auta i wtyczka jest inna. LEvEL zobacz gdzie leci koniec tego kabla od gniazdka. Możliwe, że miałeś zamontowaną przetwornice 12/230V i poprzedni właściciel zabrał ją przed sprzedażą auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Możliwe, że miałeś zamontowaną przetwornice 12/230V i poprzedni właściciel zabrał ją przed sprzedażą auta. Też tak uważam, że to gniazdo powinno być pod napięciem, a nie wtyczka wtykana do niego, bo sytuacja odwrotna, to kuszenie licha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi