Bombell Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam.Mam następujący problem w moim Megane II. Otóż jakiś czas temu przy najeżdżaniu na nierówności pojawiał się dżwięk przypominający ,,stukanie'' sprężyny. Okazało się że sprężyna jest pęknięta. Po wymianie na nową przez ok 2 dni wszystko było ok jednak po tych 2 dniach ten dziwny dźwięk powrócił jednak nie występuje cały czas ( czasami przez 10 km nie usłyszę nic, a po kolejnych 5 słychać go przy najmniejszej nierówności). Dodam, że przy zwykłym skręcaniu/hamowaniu/przyspieszaniu ten dźwięk nie występuje. Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Odświeżam temat i zapytam co było przyczyną tych objaw? Pytam bo mam właśnie teraz to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 U mnie stuki (wszytko inne sprawdzone było) powodowała poduszka amortyzatora. Numer Renault 8200222463 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam, u mnie rano po wyjeździe z garażu z prawej strony z przodu jakiś dziwny dźwięk metaliczny. Po wizycie w warsztacie, pęknięta sprężyna u góry i łożysko spadło w dół, wymiana sprężyny i łożysko,280zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Winą okazała się pęknięta sprężyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi