mrarek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Czy ktoś sprawdzał - jest problem z mapami podczas wymiany karty na pojemniejszą, np. z 8 na 16, 16 na 32 MB? Wystarczy przegrać mapy ze "starej" do "nowej" czy są jakieś ukryte MBR? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorex Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Witaj. W tym samym aucie powinno zadziałać, wielkości karty nie testowałem - mam 8GB, szybszą niż standardowa co poprawiło szybkość przełączania z playera na navi. Polecam powalczyć i zainstalować tompleyer'a. Większe karty chyba tylko na pliki audio/video, aczkolwiek pliki po konwersji do playera są niewielkie. pozdrawiam grzesiek Edytowane 2 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBaj Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witajcie, przyłączam się do dyskusji o możliwości zmiany karty SD na większą. Z Twojej wypowiedzi wynika że udało się Ci skopiować zawartość karty i działa bez problemu w nawigacji? Ja mam problem, mam w Fluence'ie nawigację TomTom Carminat (2010 rocznik) więc bez Live, oryginalną kartę SD 2Gb z mapą Eastern_Europe chciałem przekopiować na nową 4Gb z zamiarem wymiany mapy na Europe czyli potrzebującej ponad 2 Gb. Pierwsze podejście: kopia standardowo przez PC - skopiowana oryginalna karta a następnie kopia na sformatowaną nową kartę 4Gb i du....a w nawigacji komunikat "Twoja mapa nie może być (...) "coś tam, coś tam na czerwonym tle; Drugie podejście: format nowej karty w PC, zapodanie do navi w samochodzie, komunikat że twoja karta gotowa do współpracy z TTHome, powrót do PC kopia plików ze starej karty i to samo... Gdzie robię błąd? Ktoś ma pomysł jak to przeskoczyć? :( Edytowane 29 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Kopiowanie musisz robić z poziomu TT Home. Najpierw robisz kopię zapasową starej karty, a nową formatujesz. Z nową sformatowaną idziesz do samochodu, wkładasz do nawigacji i czekasz aż Ci zapisze pliki (ok. 5 min od włączenia). Wracasz z kartą, wkładasz ją do czytnika i w TT Home robisz przywracanie kopii zapasowej. Tak przygotowana karta bez problemu działa w urządzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Paweł - mam krótszą wersję przekazaną mi onegdaj przez pracownika TT: Proszę podłączyć kartę pamięci do komputera, następnie przejść do Mój komputer i dalej Dysk wymienny. W dysku wymiennym proszę odszukać folder z mapą, zaznaczyć ten folder i skopiować w dowolne miejsce na komputerze . (...) proszę udać się z wcześniej sformatowaną kartą (w domyśle tą o większej pojemności) do urządzenia w samochodzie i włożyć ją do czytnika, po czym uruchomić silnik. Proszę odczekać 15 sekund a następnie wyłączyć silnik i odczekać kolejne 15 sekund. Na kartę pamięci nagra się plik umożliwiający jej uruchomienie w komputerze. Proszę udać się z kartą do komputera. (...) Proszę otworzyć program TomTom Home i kliknąć opcję Aktualizuj urządzenie. Wyświetli się "Application for..." i inne składniki, które należy zaznaczyć i zainstalować w urządzeniu. Z poziomu programyu TT Home można uaktualnić całą mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBaj Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 No to w moim przypadku jest coś dziwnego, po zrobieniu tych rzeczy w kolejności zaproponowanej przez Ciebie w dalszym ciągu otrzymuje komunikat o niemożności używania tej mapy w moim urzadzeniu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 zawsze możesz skontaktować się online z pomocą TT Home - napisz im pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi