Tekero Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam, wczoraj przy skręcaniu kół w miejscu (parkowanie na 99 razy), na odpalonym samochodzie będąc już niedaleko końca skrętu usłyszałem trzask. Niegłośny ale odczuwalny na kierownicy. Przy odkręcaniu i skręceniu kół znowu blisko skrajności tym razem w drugą stronę trzask się powtórzył. Jadąc samochodem 2 godziny po tym zdarzeniu odczułem luz na kierownicy (jadąc 180km/h luz jest bardzo uciążliwy, strach tira minąć na autostradzie). Kierowanie przypomina taniec, kierując trzeba korygować trochę w lewo/prawo, czuć że przez któryś centymetr ruchu nie przynosi się on na koła. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Luz może być na zawieszeniu, lub rozsypuje się przekładnia kierownicza- obie sprawy niebezpieczne przy jeżdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Sprawdź sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekero Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 sprawdzę na szarpakach układ, jak zdiagnozować przekładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganelapua Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Witam. Warto również sprawdzić dokręcenie śrub mocujących uchwyty maglownicy.Patrząc od tyłu auta te od góry sanek oraz śrubę krzyżaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubicaFan Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Kolego, z tego co piszesz wygląda mi to na łożyska amortyzatorów. Miałem niedawno taki problem i rzeczywiście objawy masz podobne i dawało mi też to wszystko wrażenie luzu na kierownicy. Postaw auto na równym podłożu, weź kogoś do pomocy niech usiądzie i kręci kierownicą, a Ty obserwuj sprężynę najpierw jedną potem drugą czy płynnie się obraca, czy nie przeskakuje. Jeśli przeskakuje to warto wymienić łożyska, koszt niewielki ja płaciłem za dwa łożyska chyba 40 zł a efekt był taki że wszystkie niedogodności ustały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi