satisati Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie mam Megane z 2013 roku i wtyczka alarmu jest pod podszybiem z prawej strony. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały, że wystarczy kupić syrene alarmowż do Megane III wpiąć, ewentualnie aktywować clipem i już. Nie chciało mi się rozbierać podszybia więc kupiłem: http://allegro.pl/megane-iii-sygnal-dzwiekowy-klakson-syrena-alarm-i5061743419.html Ma ona chyba 5 pinów (nie pamiętam dokładnie). Ku mojemu zdziwieniu okazało sie po rozebraniu popdszybia, że moja wtyczka ma tylko 3 piny jest dużo mniejsza i nie pasuje do tej syreny. Na Allegro nie widzę syren z 3 pinami. Zna ktoś z kolegów temat? Bo znowu coś zmienili francowate... A tu moja wtyczka: Edytowane 23 Czerwca 2015 przez artur-wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Może masz u siebie wtyczkę od głośnika HF? Jak nie masz Hands Free to wtyczka pewnie jest niepodłączona. Jak masz HF i alarm fabryczny (albo dokładany) to masz tam dwie oddzielne wiązki, dwie wtyczki i centralkę alarmu i głośniczek HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) to o tym nie wiedziaem mam jeden kabelek i nie mam HF więc pewnie nie mam instalacji alarmowej :angry: ... No to mam syrenę a sprzedaż Dodano: 24 cze 2015 - 15:02 a może jeśli syrena jest z wiązką (dostałem syrenę z przewodem ok metrowej długości i zakończony wtyczką) to mogę to podpić w prosty sposób... Edytowane 24 Czerwca 2015 przez artur-wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Hmmm a podepnę się. Kupilem M3 z 2010 i w liście wyposażenia jest "instalacja do montażu alarmu". Cóż to mi tam więc do auta włożyli? Same kable? co muszę więcej zrobić, by mieć alarm kompletny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi