domi-nick Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć. Jestem zainteresowany tym egzemplarzem, co sądzicie na jego temat? http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-sport-225km-serwisowana-ID6y6O0r.html#b7d9613252 Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Sprzedający jest niepoważny. Cztery małe zdjęcia? Kpina. Jedynie widać brak napisu na klapie i wydaje mi się, że coś działo się na prawym boku (ale to tylko luźne domysły). Tablice fałszywe, więc z jazdy próbnej raczej nic nie wyjdzie. I nic o opłatach. Popatrzyłem na inne sprzęty tego handlarza i niestety owa bez wypadkowość jest naciągana niczym gumka od majtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olgierd83 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja jeżdżę od dwóch lat Meganką RS. Mój egzemplarz jest trochę awaryjny niestety ... ale poza tym to autko daje dużo radości z jazdy :) Co do tego autka to jest sprowadzane chyba, ale sprzedający nic o tym nie wspomniał. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Co do megane II RS to trochę drogo może kosztować taki niepewny egzemplarz. Hamulce nie są tanie, dwumasa do tego koniecznie trzeba wymienić rozrząd. Tak jak kolega napisał, auto wyrejestrowane i jak tu na kołach wracać. Do tego tacy lubią wystawić komuś kto się nie zna fakturę vat-marża i koszty wzrosną. Kupno tego egzemplarza i przygotowanie do jazdy finalnie skończy się gdzieś na 25 000 z ubezpieczeniem :) "Uwaga na oszustów Przy sprzedaży samochodów w oparciu o metodę VAT marża można czasami spotkać nieuczciwych sprzedawców. Problem ten dotyczy aut sprowadzanych z Unii Europejskiej. Jeżeli sprzedaży dokonuje firma zagraniczna, a odbiorcą jest przedsiębiorca, który posiada europejski numer NIP, stosowana do takiej transakcji stawka wynosi 0 %. Jest to bowiem po stronie sprzedawcy tzw. wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów (WDT, art. 13 Ustawy o VAT). Podatek VAT od takiego zakupu powinien być zapłacony w Polsce. Jeżeli jednak nabywca samochodu szybko dokona jego sprzedaży rozliczając się w oparciu o metodę VAT marża lub dokona tego za pośrednictwem komisanta, to obowiązek zapłaty podatku VAT pojawi się już u ostatecznego nabywcy. Organy podatkowe potrzebują bowiem kilku miesięcy aby sprawdzić, czy samochód opodatkowany jest jako WDT u sprzedawcy i wówczas przy braku zapłaty podatku w Polsce rozpoczną poszukiwania nabywcy. Nieuczciwy przedsiębiorca z NIPem unijnym najczęściej jest trudny do znalezienia i odpowiedzialność ponosić będzie ostateczny nabywca. Co więcej, komisant nie ponosi odpowiedzialności przy takiej transakcji, nie jest bowiem zobowiązany do sprawdzania, jak wcześniej był rozliczany zakup przez komitenta, który zleca mu pośrednictwo przy sprzedaży. Z kolei nabywca, w oparciu o otrzymaną fakturę, umowę i inne dokumenty, może legalnie zakupiony pojazd zarejestrować." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi