aztec Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam, Od kilku tygodni obserwuję z jakim trudem (rano) meganka odpala . Wrażenie jest takie jakby ktoś trzymał za wał podczas odpalania auta . Zapala normalnie bez żadnych niespodzianek ale to "stęknięcie" obciążonego rozrusznika jest dla mnie niepokojące. Po południu jak wracam z pracy już łagodniej i normalniej . Akumulator od nowości nie zmieniany - zimą spisywał się znakomcie (aku od 2009 styczeń) . Olej na odpowiednim poziomie . Rok temu wymiana rozrządu i KZFR . Czy to nie objaw kończącego się rozrusznika a właściwie jego szczotek ? Czy ktoś podpowie jak wyciągamy rozrusznik - są jakieś niespodzianki . Za dwa tygodnie wyruszam w wakacyjną trasę może ktoś podpowie w co łapki włożyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Produkt, który się nie psuje jest zagrożeniem dla biznesu .. Podjedź do dobrego elektryka i niech zregeneruje rozrusznik - to nie tylko szczotki są do zrobienia, ale i bieżnie i łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Akumulator od nowości nie zmieniany Przydało by się, problemy z odpalaniem powinny ustąpić. Powoli dogorywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 W lecie to nie często akumulatory padają, ale może może... :) Przyczyny mogą być oczywiście różne, nie tylko akumulator i rozrusznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wież mi padają, i to w najmniej spodziewanym momencie. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Produkt, który się nie psuje jest zagrożeniem dla biznesu .. Podjedź do dobrego elektryka i niech zregeneruje rozrusznik - to nie tylko szczotki są do zrobienia, ale i bieżnie i łożyska. Zgadza się ale to nie umniejsza faktu, że aby to stwiedzić należałoby się mu przyjrzeć tzn. rozrusznikowi . Trochę przyznam gasisz mój zapał w diagnozowaniu i ewentualnej samodzielnej naprawie rozrusznika . Czy dużo jest gimnastyki przy wyciąganiu rozrusznika? Przyznam, że się jeszcze nie przyglądałem jak jest zabudowany wewnątrz komory silnika. A co do akumulatora to zgadza się, że i latem może go szlag trafić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) yyyy nie chce nic gasić ja regenerowany rozrusznik zamówiłem, podjechałem i w godzinę wymienili. stary poszedł do regeneracji. koszt regeneracji 50 PLN wiec nie chciało mi się samemu bawić :) P.S. teraz widzę - masz silnik benzynę wiec faktycznie rozrusznik w zimie nie ma ciężko :) Edytowane 24 Czerwca 2015 przez mrarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!: Jeśli pamiętasz to podaj proszę gdzie regenerowałeś swój rozrusznik bo 50zł to może faktycznie nie ma sensu - pod warunkiem, że to rozrusznik a nie zdechły akumulator . Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) No tu jest problem - robiłem w Kielcach u znajomego :mellow: Edytowane 24 Czerwca 2015 przez mrarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 że to rozrusznik a nie zdechły akumulator . Pożycz od kogoś akumulator zamień i od razu będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Pożycz od kogoś akumulator zamień i od razu będziesz wiedział. No i troche trwało zanim podstawiłem dobry akumulator :mellow: i dowiedziałem się że sprawa dotyczy jednak rozrusznika. Dałem do regeneracji : tulejki do wymiany , przetoczenie komutatora i automat do wymiany i jak ręką odjął . Zapala bezszelestnie jak nówka . Temat do zamknięcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi