F1Fanatic Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Od pewnego czasu borykałem się z małymi, ale systematycznymi ubytkami płynu. Powiedzmy litr na 3 tys km dolewki trzeba było robić. Nie byłem w stanie zlokalizować wycieku, po paru pozytywnych opiniach wlałem całą buteleczkę uszczelniacza do chłodnic PRESTONE. Po tygodniu zrobiłem już 2 tys byłem na wyjeździe i nic nie ubyło. WIęc działa. Nagrzewnica też :) Cały płyn w układzie jest hmm bordowy od tego wynalazku. Zacząłem szukać na forach i jest dużo negatywnych opini, że może zapchać wąskie kanaliki i narobić dużych szkód. Zastanawiam się by przepłukać system i zalać czystym płynem. Macie jakieś doświadczenia z uszczelniaczami? Ciekawi mnie na jak długo system został uszczelniony. Czy jak zrobię płukankę i wleje nowy płyn moge pożegnać się ze szczelnością i wrócę do punktu wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi