pawel_niki Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Witam Z dnia na dzień padła mi klimatyzacja - czynnik sprawdzony jest go odpowiednia ilość, ale teraz rozbierając auto zauważyłem że niezależnie czy włączę czy wyłączę klimatyzacje ( a nawet wyciągnę bezpiecznik sprzęgła klimatyzacji) całe koło pasowe się obraca, czy tak powinno być? Pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2015 przez pawel_niki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Koło sprężarki będzie się obracało gdyż napędza je pasek wielorowkowy. Jeżeli cewka działa, spaja ruchy koła pasowego z osią sprężarki i zaczyna krążyć czynnik Edytowane 2 Lipca 2015 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_niki Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź, chciałem się upewnić bo widziałem sprężarki gdzie tarcza sprzęgła z boku jest nieruchoma gdy nie pracuje. U mnie powodem braku klimatyzacji okazał się spalony bezpiecznik światła cofania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 U mnie powodem braku klimatyzacji okazał się spalony bezpiecznik światła cofania... To w M3 ładnie na kombinowane jest :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi