misiek126 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witam, mam silnik 1,5dci 101Km i mam pytanie, rok temu miałem wymieniany rorząd i w tym roku w czerwcu mialem podłączony komputer i wykazał błąd P0016-18 -położenie wału korbow. i wałka rozrządu(blok.cyl.1,cz.A)-zła korekcja sygnałów i tak z tym jeździłęm a dziś na autostradzie stracił moc i zapalił mi sie serwis i komunikat kontrola ukłądu wtryskowego. Po podłączeniu dzis pod komputer pokazywał juz dwa błedy pierwszy odnośnie czujnika położenia wału i drugi błąd P2263-11 -układ chwilowego zwiększenia mocy turbodoładowania -funkcjonowanie. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wrociło do normy. Trochę go męczyłęm i dusiłem na biegach i nic. Te dwie usterki wyświetla i nie można skasować. Cału układ wtryskowy mialem regenerowany i czyszczony ok 30tys wstecz. Ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć?? Edytowane 20 Września 2015 przez misiek126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Przede wszystkim czym diagnozowaliście auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek126 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) pojechałem do serwisu gdzie tylko naprawiają Renówki i podłączył laptopa i przez jakiś program sprawdzali nie wiem jaki dokładnie ale serwis wygląda na profesjonalny, to są jedyni fachowcy w Gliwicach Dodano: 05 lip 2015 - 22:57 ma ktoś jakiś pomysł co zrobić lub gdzie szukać z tym czujnikiem położenia wału??? Dodano: 30 paź 2015 - 15:53 Witam, brak synchronizacji między czujnikami się już wyjaśniło. Podjechałem do fachowców od renówek w Gliwicach na ul daszyńskiego i się okazało, że podczas wymiany rozrządu pompa wtryskowa była przestawiona o jeden ząbek a na kole od pompy jest jeden z czujników i przez to nie było synchronizacji z tym drugim czujnikiem. A drugi błąd, który na jednym kompie nazywa się chwilowe zwiększenie mocy turbodoładowania a na clipie podaje, że został wył elektrozawór turbiny. Moje pytanie jest takie czy przez to, że nie było synchronizacji między czujnikami wyłączało elektrozawór turbiny??? Powiem tak miesiąc temu pojawiło się to pierwszy raz, trzy tyg spokoju i w zeszłym tygodniu potrafiło mi dwa razy turbinę odłączyć. Teraz w środę mi poprawili rozrząd i na razie drugi dzień i jest cisza. Tylko trochę denerwuje mnie to bo jak jeżdżę to z takim czekaniem kiedy wywali mi błąd i wył turbinę Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi