Rafal-Hamann Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam, przejdę do sedna sprawy, kupiłem niedawno Renault Clio 1.2 99r. z jednym kluczem, auto od początku nie zapalało, dioda od immo miga szybko kiedy przekręcam zapłon, auto nie odpala, na moje oko to problem leży w kluczu ponieważ nie świeci się dioda, bateria w kluczu też nowa, dokładam zdjęcia klucza. Proszę pomóżcie jak ominąć immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Najprościej kupić komputer z takimi samymi numerami i wyciętym immobiliserem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-Hamann Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) A jest taka możliwość żeby znaleźć podobny klucz na złomie i sprubować dopisać za pomocą interfejsu (Interfejs Diagnostyczny Renault Nissan DDT2000 kkl) ??? chodzi mi żeby pozostała opcja c/z w kluczu. Dodano: 07 lip 2015 - 22:32 Do końca to nie wiem co ten interfejs potrafi z immo. Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia, 5.10 - Caps Lock P_r_z_e_m_o Edytowane 8 Lipca 2015 przez Rafal-Hamann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 W każdym kluczyki są dwa kody jeden jest na stałe nie do przeprogramowania, drugi idzie przeprogramować więc do innego auta go nie przypasujesz ale można skopiować elektronikę do nowego kluczyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Poszukaj na forum clio tam jest szeroki opis jak naprawić tą usterkę, naprawiałem to w Thali zmyślny elektryk samochodowy poradził sobie z tym za chyba 80 zeta w serwisie chcieli mi wcisnąć nowe kluczyki za 600 PLN :angry: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Dokładnie, na forum Clio - (http://www.klubclio.pl/) można znaleźć porady jak naprawić kluczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-Hamann Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki chłopaki, zamówiony interfejs Diagnostyczny Renault Nissan DDT2000 kkl, przyjdzie prawdopodobnie w poniedziałek, z tego że mieszkam w Szwecji, jak nie pomoże to poprawię emulatorem... Edytowane 8 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topkrk Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Mogę naprawić taki kluczyk wysyłkowo tylko ma to sens w przypadku gdy działa pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-Hamann Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 niestety nie... nie pali się dioda... klucz nie daje znaków życia... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 nie pali się dioda... klucz nie daje znaków życia Bo może nie dostaje napięcia z baterii, może sam przycisk nie kontaktuje, wtedy kluczyk nie będzie dawał znaków życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topkrk Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Mimo nie działającego pilota i tak można próbować naprawy tylko gdy działa pilot to mamy pewność że klucz pochodzi od tego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam ten sam problem, z tym że w reno modus i u mnie jeden z kluczy nie zapala auta, ale centralny normalnie działa, tak jagby zgubił kod imo, jest na to rada? Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi