RobertD. Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Witam zrobilem dzis test przelewowy wtryskiwaczy 1.5 dci. Dorzucam foto i prosze o jakies komentarze co proponujecie zmienic. Test trwal okolo 5,5 minutki. Megane 2004 rok, 1.5 dci 82km Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Drugi od prawej ewidentnie przelewa, ostatni jeszcze w miarę ujdzie, generalnie nie jest najgorzej. (dla porównania) Edytowane 18 Lipca 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD. Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) hmmmm test robilem poniewaz pierwsze odpalanie czasem zbyt dlugo kreci a i czasem zaczyna pracowac jak traktor glosno. moze to byc wina czegos innego niz wtryskow??? Dodano: 18 lip 2015 - 14:21 ktos moze pomoc mi dobrac wtryskiwacz abym mogl go wymienic? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Wtryskiwacz dobierasz taki jak masz obecnie, po jego nr katalogowych, po wymianie wtryskiwacz trzeba zakodować. Oddaj do regeneracji ten, który masz. Tylko zwróć uwagę na to, czy firma regenerująca daje potem kod wtryskiwacza. Edytowane 18 Lipca 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD. Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) i wlassnie chodzi mi o te kody jedtem kompletnie zielony. A na forum nie spotkalem tematu ktory by mowil laikom krok po kroku jak postepowac :( Dodano: 18 lip 2015 - 20:41 widzialem na allegro czy tablicy nowe wtryskiwacze w granicach 300-400 a regeneracja 470 pln co robic? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 W tej cenie to chyba "oryginalne" chińczyki. Zdaje się, że oryginał Delphi w hurcie kosztuje coś koło 650 zł. Prawidłowo zregenerowany wtryskiwacz z wygenerowanym kodem kosztuje ok. 350-450 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Przeważnie wystarczy kupić zaworek ale oryginał to 280 zł. Wymieniasz sam lub u kogoś co ma pojęcie. Ja płaciłem za wymianę 50 zł. Z tego co widać to leje ale 2 od lewej. Nie ma sensu kupować nowych wtrysków. Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Masz rację od lewej, nie wiem czemu napisałem od prawej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertD. Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) tj gosc oddaje mi wtryskiwacz z wygenerwanym kodem montuje go i potem rozumiem na komputerze ten kod trzeba wpisac? a mam pytanie z innej beczki na dwuch wtryskiwaczach mam 14 cyfrouch 16 i teraz pytanie czy tak ma byc czy po prostu cos przeoczylem. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 19 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja wymieniałem wszystkie zaworki i nic nie kodowałem. Auto normalnie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Tak dokładnie dobrze rozumiesz, ale jak napisał Marek, przy wymianie zaworka kod nie jest obowiązkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi