jurgeen Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Witam! Na wstępie chciałbym się przywitać I zaczynam - noszę się z zamiarem zakupu Meganki II 3-drzwiowej - i po poszukiwaniu zostały wyłonione 2 samochody - oba Renault Megane 2.0 16v z 2003r. I stąd parę pytań: Czy ten silnik nadaję się do jazdy po mieście? Nigdzie nie mogę znaleźć ile wynosi spalanie tego silniczka... Może ktoś poratuje... Czy można bez problemów dołożyć instalację LPG? Obie Meganki są w pewnym stopniu uszkodzone, wdzięczny byłbym za oszacowanie co jest w nich do zrobienia, za ile, i czy wogóle warto ją kupować. Byłbym wdzięczny za wszystkie uwagi. Z góry dzięki za odzew. Pozdrawiam Jurgeen Megane nr1: Megane nr2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 napisz cos wiecej o tych autach, przebieg, wyposazenie itd. to bedzie nam latwiej Ci pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 o tym pierwszym praktycznie nic nie wiem jeszcze, tylko tyle co w ogłoszeniu na otomoto: ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka. przebieg nie jest podany... będę dzwonił dopiero we wtorek po więcej informacji. drugi za to: Mam do sprzedania świeżo sprowadzone Renault Megane w wersji trzydrzwiowej z silnikiem 2.0, 16V, 150KM.Auto kosmetycznie uszkodzone, w pełni sprawne, jezdne.Samochód w wyposażeniu posiada szklany całkowicie odsuwany dach, 6 poduszek powietrznych, kubełkowe fotele, pełną elektrykę,centralny zamek, składane elektryczne lusterka, tempomat, abs,kontrolę trakcji, wspomaganie, skórzany ster, radio z cd sterowane w kierownicy, sensor zmierzchu, sensor deszczu, ksenonowe światła, immobiliser,komputer, climatronic, 17 calowe felgi, silnik zapalany bez karty,6 biegowa skrzynia.Stan auta perfekcyjny!Od pierwszego właściciela.Stan wnętrza super-jak nowe! Auto godne polecenia! Przebieg 106 tys. Również dzwonię we wtorek dowiedzieć się co dokładnie do naprawy (na zdjęciach mało widać) ale na pewno zderzak przód, lampa lewa xenon. Proszę o rady, każde spostrzeżenie jest dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Lampy xenonowe tanie nie są i na pewno ciezej je dostać niż normalne. Do tego widze ze nie ma spryskiwaczy, obu mimo iz bylo walniete tylko z lewej strony. dziwne :/ Wyglada niezle, no ale to musisz pojechac zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 o którym mówisz z tymi spryskiwaczami? jeśli w tym drugim to zdaje się że ma... no ale może się nie znam... druga sprawa, to chcę się od Was dowiedzieć forumowicze bo mam spory kawał do tych obu samochodów, są blisko siebie, i chciałbym zaliczyć oba na raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Tak mowie o drugim, sa tylko dziury po spryskiwaczach reflektorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 hehehe zdawało mi się że to są spryskiwacze... dzięki za spostrzegawczość może jeszcze jakieś opinie? a co z silnikiem? nic nie mogę o nim znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 silnik ma 136km a nie 150... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 W drugim aucie widac brak dźwigni do podnoszenia fotela kierowcy, więc tak perfekcyjnie w tym wnetrzu nie jest. Jesli chodzi o silnik 2.0 w miescie. Nadaje sie znakomicie. Jego moment obrotowy pojawia sie bardzo nisko (ponizej 2000obr.) co przydaje się do spokojnej jazdy. Później jest dziura jakby miał turbinę. Pow. 3500 znowu wciska w fotel. Jak na taka pojemność, jego moc nie jest porazająca, ale wystarczająca do przyjemnej jazdy. Kręcąc sie krótkimi odcinkami po Warszawie, spalanie wynosi ok. 9,5l/100. Po jednym wypadzie pod miasto spadło do 8,5. Zależy zatem jakie odcinki pokonujesz i jak bardzo trafiasz na korki. Z LPG IVgen. nie ma zadnego problemu w tym silniku. No może jeden. Upchnąć instalacje w komorze silnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaqb.k Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie! Czy ktoś miał okazję oglądać na żywo Megi z pierwszych kilku zdjęć?Wiadomo na fotkach wszystko fajnie ale real to real a jak mam jechać 350 żeby się przekonać że to shit wolę zapytać .Za wszelkie info serdeczne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi