roberto992 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam, Mam pytanie, tematy były podobne wałkowane na forum jednak nikt nie potwierdził konkretnie więc chciałbym dopytać ludzi którzy faktycznie się na tym znają. Czy felgi: 7Jx17'' ET 35 4x100 OTW. CENTRUJĄCY 67 Będą pasować do megi II ? Wiem że czasami et35 jest za małe więc chciałem się upewnić. Co ot. centrującego wiem że potrzebuje pierścienie. Chcę na to założyć opony 205/50 Prosze o informację czy ktoś miał już stycznośc czy nie będzie gdzieś ocierało o nadkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariank57 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam takie same parametry alufelg, tylko opony 205/45/17. Nic nie obciera, świetnie się prowadzi, ale dla pewności przymierz. Jak masz standardowe tarcze to powinno pasować. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Prawidłowy rozmiar, to właśnie 205/50 R17, 45 są trochę za niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto992 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Felgi z oponami założone - wygląda miło, nie obciera. Dla zainteresowanych ET35 to chyba max co można dać. Niestety jeszcze został do zrobienia prześwit więc czekam na sprężyny i o 30mm obniżamy :) Opony z braku lako założyłem 225/45 - lekko odczuwalny spadek mocy z wiadomych przyczyn - co do komfortu nie odczuwam. Wcześniej miałem 15 195/65 :) Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez roberto992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inmuz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Prawidłowy rozmiar, to właśnie 205/50 R17, 45 są trochę za niskie. Ja też mam taki rozmiar oponek(205/50 R17). Wszystko fajnie, ładnie ale jak alufelga nie jest wzmacniana to co większa dziura i większa prędkość to felga do prostowania. Ja taką miałem "przygodę" w kochanej pod względem dróg miejskich ... Łodzi. Nieoznaczona "wyrwa" w asfalcie i lipa. Mam zamiar sprzedać te felgi i kupić sobie 16" (nawet nie oryginalne) - trochę więcej będzie tej opony zawsze. Edytowane 21 Września 2015 przez inmuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ja właśnie dlatego w obu Meganach wymieniłem 17" na 16". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Opony z braku lako założyłem 225/45 ... Mógłbyś podzielić się fotką jak to wygląda na feldze? Pisałeś, że felga szerokości 7 cali, a to akurat min pod oponę 225/45/17. Przy następnej wymianie letnich myślałem właśnie o takim rozmiarze, ale nie chce mieć balonów, tzn nie chcę, żeby opona odstawała jakoś za bardzo na boki od felgi. Edytowane 21 Września 2015 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart0s Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Mógłbyś podzielić się fotką jak to wygląda na feldze? Ja mam letnie 225/45 R17 Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 21 Października 2015 przez bart0s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi