SzymonMeganeII Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam, Od pewnego czasu poci się rura za filtrem powietrza. Mechanik mówił by nic z tym nie robić bo to są tylko opary, ale ostatnio przy wymianie filtra powietrza zauważyłem że jest trochę mokry od oleju 2-3 kropki. Dodam jeszcze że olej wymieniam regularnie wraz z wszystkimi filtrami co 10tyś max 15tyś km. Między tymi wymianami ubytek oleju wynosi ok 150-200ml. Czy ktoś z was miał podobny problem, albo wie jak go rozwiązać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Myślę, że mechanik ma rację, aczkolwiek przyglądałbym się bacznie zużyciu oleju przez silnik. Diesle z przebiegiem jak u Ciebie niestety często płatają takie figle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonMeganeII Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zostawić, ale czy to nie uszkodzi turbiny?? Może kupić nową odmę? albo założyć jakiś zbieracz oparów kiedyś coś takiego widziałem w innym aucie ale nie mogę nigdzie znaleźć:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 odma powinna mieć w sobie siateczkę metalową: - zatrzymuje trochę oparów olejowych - zabezpiecza przed zapłonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonMeganeII Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 W wolnym czasie wyczyszczę dolot i założę oil catch tank zobaczymy czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi