kuzloss Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Witam, posiadam meganke przywieziona z Niemiec 1.6 16V Grandtoura z 2004r. która posiada ksenony od nowości oryginalne Renault. Przez pierwszy rok wszystko fajnie chodziło. Teraz w zasadzie też tylko że na postoju i podczas jazdy żaówki szaleja i ciągle sie poziomują do gory i dołou. Stojąc za komś na świałach widze jak po jego tylniej klapie wariują mi światła. Strasznie mnie to wkurza. Naprawa pewnie będzie kosztowała w tysiącach :( Czy jest możliwośc do tego co mam wsadzic normalne żarówki i jakoś to pozmieniać na normalne lampy ?? Czy całe klosze trzeba wymienić ?? i ewentualnie cos z tym poziomowaniem ?? Ojciec ma taka meganke bez ksenonów to ma wajche do regulacji w aucie . Proszę o pomoc ?? Wolał bym mieć normalne lampy i brak problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguko Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Pewnie czujnik pozycji padł. Jak będziesz chciał sprzedawać daj znać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jak wariują obie lampy, to jak wyżej napisane, do sprawdzenia czujnik i kable od niego, koszt powinien się zamknąć w 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzloss Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Dodano: 31 sie 2015 - 20:58 Pewnie czujnik pozycji padł. Jak będziesz chciał sprzedawać daj znać ;) A czy ktoś orientuje się czy można wymienić na zwykłe lampy?? I jakby to wyszło cenowo?? Co trzeba zrobić?? Odsprzedam te ksenony. Edytowane 2 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Można to zrobić. Będzie Cię kosztować dwie kompletne lampy ze sterowaniem, instalacja elektryczna i regulacja wysokości manualna. Efekt będzie taki, jakbyś przesiadł się z normalnych świateł na postojówki. Naprawdę nie warto, bo w Megane jest spora różnica między ksenonem, a halogenem. Podejrzewam, że cała przekładka po odliczeniu wartości ksenonów wyniesie Cię tyle, co naprawa, albo i więcej. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzloss Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz dobra to juz wiem ze sie nie oplaca. a czy moge zrobic cos sam wyczyscic albo sprawdzic ?? czy odrazu do mechanika jechac czy da sie to samemu wymieni ć te czujniki i gdzie je znajde Regulamin pkt. 5.6, 5.7, 5.13 -Prezes Edytowane 1 Września 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Czujniki można wymienić/wyczyścić samemu. W downloadzie masz cały manual serwisowy i dobrze tam widać czujniki od świateł. Czujniki są przy przednim wahaczu i z tyłu przy zawieszeniu. http://megane.com.pl/topic/27695-samopoziomowanie-sie-xenonow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi