tomgrandtour Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Bez ściągania bym nie robił, uszczelka głowicy, dotrzeć zawory, gumki i obejrzeć gładzie na cylindrach, przy okazji osprzęt posprawdzać i okolice, z drugiej strony bańka oleju na rok to nie wydatek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagiel92 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzisiaj wróciłem z wczasów, zauważyłem nowe fakty mianowicie. Autko dymi tylko po dłuższym postoju, przy postoju np. na kawę na stacji 30 min nie puściło żadnego dymka, zostaje tylko kwestia przy dłuższym postoju nocnym dymi na biało szaro przez pierwsze pareset metrów - co mi się wydaje normalnym znakiem wypalania wilgoci. Następnie kolor niebiesko, niebiesko- siwy - 99% palony olej (tak śmierdział) pojawia się tylko przy dojeździe do świateł, czy też parkowaniu - też nie zawsze. Jednak zauważyłem, że kłęby dymu unoszą się z pod maski a nie z wydechu, zaciągło mi nawet do kabiny smaczne opary- dosyć mocno. Przejechałem około 600 km, większość trasą, zdarzały się światła i właśnie dymienie z pod maski, jednak nie byłem w stanie tak szybko wysiąść z auta żeby zobaczyć dokładnie skąd te kłęby dymu, po 5 sec zanikały - ale palony olej było czuć. Pod autem nie widać żadnych wycieków. Dlatego znowu zwracam się z pytaniem do Was, czy jest możliwe żeby takie efekty były związane z konsumpcją oleju na poziomie 0,7 na 1000km. Jeżeli tak to gdzie zacząć poszukiwania tych wycieków? Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Poszukiwania zacznij od klawiatury zaworów, filtra oleju i uszczelki pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagiel92 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Weszłem dzisiaj pod auto, jedyne co mogło by takie ewekt dać to wężyk olejowy od turbawki - jedynie na nim był skroplony olej, wyczyściłem go zobaczymy za pare dni czy znowu się skropli, pozatym żadnych większych wycieków nie widze, niby coś tam mokre jest(czego chcieć od 11 letniego samochodu) ale nic się nie skrapla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Sprawdź jeszcze czujnik oleju, bo też czasem nim leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi