sibi26 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Witam, potrzebuje pomocy w naprowadzeniu gdzie sprężyna od wybieraka się znajduje, tak łopatologicznie co zrobić żeby do tego dotrzeć bo prawdopodobnie wypadła, mam luźny lewarek od zmiany biegów, lata na wszystkie strony. domyślam się, że trzeba odkręcić osłonę pod silnikiem tylko potem gdzie tego szukać w jakiej odległości od czegoś itp ?:D dzięki za pomoc :)PS znalazłem na necie zdjęcia z scenica ale średnio mnie to naprowadziło :) Edytowane 13 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 W megance drążek zmiany biegów jest na 2 linkach i one zmieniają biegi. I aby się dostać do nich trzeba mieć dostęp do kanału, odkręcić układ wydechowy, zdjąć osłony termiczne i dopiero wtedy mamy dostęp do linek i drążka zmiany biegów od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibi26 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Chcę się dostać do sprężyny usztywniającej lewarek. Podobno jest od spodu łączy się z wybierakiem... podobno tylko nie mogłem go znaleźć. Biegi wchodzą normalnie. Edytowane 17 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi