megan_pomocy Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam, Auto to Megane II 1.6 16V 2008r, listwy są już bez tych emblematów z rodzajem silnika, są całe czarne. Szukam instrukcji ale wszystki linki mają nieaktualne obrazki. Chcę to zrobić sam, pytanie czy da się to zrobić szybko i łatwo, jakich narzędzi potrzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Jeśli są tak samo mocowane jak w sceniolu II, (a zapewne tak) to trzeba zdjąć tapicerkę i od środka nacisnąć zatrzask w listwie, by ją można przesunąć o centymetr w poziomi do tyłu auta i dopiero wyciągnąć z otworów w blasze. Poniżej w załączniku fota 2 zaczepów listwy, widziane od środka prawych przednich drzwi. Niestety nie widać tego zabezpieczenia na ostatnim tylnym haku, bo jest za dodatkowym plastikiem wypełniającym strefę zgniotu w drzwiach. Edytowane 20 Września 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 No to kolejna fajna robótka na weekend. Listwy namierzyłem na allegroszu jedna para za 50zł w zamienniku, nie wiem czy to nie chińszczyzna, która stopi się jak to: Topniejące Megane II Dlatego chyba poszukam oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi