Lukas.s Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam! Wczoraj wracalem do domu z malego urlopu i na autostradzie postanowilem sprawdzic ile fabryka mi dala w samochodzie max. predkosci 8-) i przy ok. 180 urwala mi sie chyba plastikowa oslona pod przednim zderzakiem :roll: Nie jestem pewny na 100% ale pamietam ze mialem tam kawalek polamanego plastiku a po wstepnych ogledzinach (pare km dalej) zauwarzylem ze juz go tam nie ma :-? Nie bede ukrywal ze troche mnie to przerazilo bo przez kawalek ciagnolem go (zaczepil sie gdzies w podwoziu). I tu mam pytanie. Czy ten plastik musi byc tam pod zderzakiem, bo nie wiem czy szukac gdzies nowego (lub uzywanego) czy dac sobie z tym spokuj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jeśli zgubiłeś płytę pod silnikiem to warto ją mieć, zamiennik nie jest drogi i kosztuje koło 50 zł ale nie wiem czy to to zgubiłeś, opisz dokładniej, daj foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Plastik ten (to co mialem wczesniej polamane) znajdowal sie mniejwiecej w tym miejscu gdzie zaznaczylem: Reszta plastiku zostala. Wieczorem dam wiecej fotek jesli potrzeba bo bede na kanale. Niby blacha sprawa ale chcialbym sprawdzic czy czegos przypadkiem nie uszkodzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 chodzi Ci o ten platik w dolnych wlotach zderzaka po prawej stronie obok halogenu? mi tez on odpadl jakies 40k km temu u mnie przez ten otwor widac jakas kostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 tego we wlocie obok halogena to nie mam od czasu kiedy kupilem samochod :-? byly tylko polamane resztki ktore zachodzily pod podloge samochodu (okolice Intercoolera i chyba klaksonu :-> ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Lukas.s, nie chodzi czasami o takie coś jak na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item335226059_nadko...c_1_95_03r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 gojgien calkiem mozliwe, ale sprawdze jeszcze dokladnie co tam brakuje i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziebice1 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ja też tego nie mam,a to co "gojgien" proponuje montuje się pod komorą silnika w narożnikach razem z osłoną na silnik i chłodnicę ;-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Z tego co mi zostalo moge jedynie domyslec sie ze brakuje mi tego co gojgien pokazal bo w miejscu gdzie powinno to byc mam pustke zarowno z lewej jak i prawej strony (a pamietam ze cos tam wisialo) i z tego co inni pisza to chyba nie musze specjalnie sie tym przejmowac :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrJerry Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 U mnie tez nie ma tego kawalka plastiku. Tylko ze u mnie nie ma go z prawej strony.. Tez zastanawialem sie nad tym czy tam cos powinno byc. Bo w tym samym miejscu tylko z drugiej strony jest takie cos... Ale ja juz kupilem samochod bez tego kawalka czarnego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Odkopuje temat bo w końcu wiem co mi odpadło. Ten kawałek plastiku który zgubiłem nie tylko ochrania podwozie, a najważniejsze jego zadanie to skierowanie powietrza na dodatkowy intercooler ktory posiadam w swoim samochodzie, przynajmniej tak mi powiedział mechanik (spec od renówek) a to co pokazał gojgien to tylko zwykła osłona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 mi kiedyś gdzieś odpadł ten plastik od strony pasażera ale kupiłem za 30zł na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Odgrzewam kotleta Troszkę minęło czasu od kiedy zgubiłem ową część, ale w końcu zmobilizowałem się i zacząłem wydzwaniać po szrotach i... gościu ma tą część (fachowa nazwa kierownica przepływu powietrza) i zawołał sobie za nią 150zł :-? ale po krótkiej rozmowie zszedł do 100zł ;-) opłaca się czy mam dalej się z nim targować? Mam jeszcze na oku jednego ale muszę podjechać do Torunia bo gościu nie wie dokładnie o co mi chodzi. Jest jeszcze opcja: samoróbka ale wg. mojego skromnego zdania to chyba troszkę za dużo roboty. P.S. Sorki za odkop, ale nie będę specjalnie zakładał nowego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76stitch Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 strasznie dużo ja na szrocie wyrwałem za całe 10zł. [ Dodano: 2009-02-01, 00:12 ] jak ci się nie pili polu kam u mnie na mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 spoko, i tak dopiero zakup planowany jest na przyszły miesiąc, a jeszcze muszę skoczyć do Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi