Danielossss Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 adam030, chyba zbieg okoliczności, a co do kabelków to może tam przebiegać od czujnika położenia wału, syreny i LPG jak masz. W obrębie filtra powietrza nic od poduszek nie powinno się znajdować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 W MI najczęściej powodem świecenia tych kontrolek są złączki od bocznych poduszek pod fotelami. W Citoroenie Ojca też tak jest... A najlepsze było że kolega się skarżył na podobne objawy w takim samym Citroenie tylko mniejszym, siadłem powiedziałem podwieź mnie pod mój samochód (na parkingu pod pracą), Zgaś silnik. Wysiadłem. Powiedziałem Zapal silnik - lampki zgasiły się. I był w szoku że to zrobiłem międzyczasie. Docisnąłem kostkę pod fotelem pasażera. Wiem że się powinno robić na odpiętym aku, ale zawsze robiłem bez odpinania. Tylko dociskałem nie odpinałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam030 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 adam030, chyba zbieg okoliczności, ..... Wielkie dzieki za odpowiedz ... troszke mnie uspokoiles bo juz myslalem ze cos upierd.. jak walczylem z tym filtrem Posprawdzam jeszcze te kostki pod fotelami ... moze tam cos jest zwalone :/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 adam030, Odepnij na wszelki wypadek akumulator przed grzebaniem i odczekaj parę minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam030 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 [Cięcie] tak wlasnie zrobie ... odepne aku ... zapale papieroska i biore sie za te kostki pod siedzeniami mam nadzieje ze po tym zabiegu auto odpali Proszę nie cytować 1:1 postu, na który się odpowiada bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Jak nie odpali auto to może chociaż poduszka odpali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam030 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 [Cięcie] ciekawe ... 8 godz na parkingu auto sobie postalo i kontrolki serw i airbag juz nie swieca :roll: samonaprawa ? Proszę nie cytować 1:1 postu, na który się odpowiada bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Czyli jednak kostki pod siedzeniem, dostały wilgoci i załapały połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Jeszcze zwijacz na kolumnie kierowniczej lubi pęknąć. gdzie on się znajduje? Czy jest to może blaszka w kształcuie pierścienia znajdująca się za kołem kierownicy? Jeśli nie to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent33 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 wszelkie schematy w instrukcji serwisowej ("meganeII MR") na klubwym ftp. witam; mam pytanie gdzie moge znalesc te schematy z gory dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Byłem dziś na kompie ( Bosch ) - wykazało - przerwa w obwodzie zapłonowym poduszki przedniej po stronie kierowcy - błąd B1007. Co to konkretnie może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 no to pewnie taśma - zwijacz poduszki w kierownicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Oto wizja lokalna: 1 - ściągamy poduszkę – kierownica odwrócona „do góry nogami” zablokowana, w otwór z tyłu włożyłem imbus 5, ale poduszkę trzeba ciągnąć w dół a nie do siebie. 2 – odpinamy wtyczki niebieską i zieloną, aby je odpiąć wysuwamy 2-3mm żółte zabezpieczenia ( potrzebny cieniutki płaski śrubokręt i ewentualnie cienkie szczypce ), poduszka odłączona 3 – odkręcamy masę – czarny przewód i klakson jasnoszare kostki – odkręcamy śrubę centralną – kierownica schodzi – przewody wraz z kostkami przewlekamy po kolei przez otwór 4 – odkręcamy plastiki dolny i górny 5 – odkręcamy i odpinamy pilot ( na dole pilota mały zatrzask ) 6 – odpinamy element zawierający taśmę – 3 malutkie zatrzaski na górze i 2 na dole i mamy zwijacz w ręku ( uwaga na 5 wystających z tyłu styków aby nie połamać lub pokrzywić ) 7 – zwijacz można rozebrać – małe zatrzaski wokół centralnego otworu – mniejsze kółko wyciągamy i taśma jest na wierzchu – mierzymy miernikiem cyfrowym krańce taśmy czy jest przewodność ( 7 ścieżek ) + mierzymy przewodność na wtyczce niebieskiej, zielonej i czarnej ( 5 ułożonych obok siebie ścieżek ) 8 – taśmy nie da się zwinąć w przypadkowy sposób – oplata biały wieniec od mocowania do ponad połowy obwodu i trafia do środka wieńca gdzie owija mniejsze czarne kółko 9 – uwaga na mały szary element pomiędzy mniejszym wew. kółkiem a podstawą zwijacza – jest luźno zamocowany i może niepostrzeżenie wypaść 10 – układ scalony wraz z manetkami zostaje w samochodzie ( do gniazda w lewym dolnym rogu wchodzi te 5 bolcy z obudowy zwijacza 11 – przyczyną świecenia kontrolki airbag i service było prawdopodobnie brak styku na masie ( czarna wtyczka ) – należy odkręcić torxem blaszkę od odlewu kierownicy i wyczyścić miejsce styku jak i samą blaszkę 12 – taśma jest dobra, przewodzi w każdy możliwy sposób, kontrolka po zmontowaniu całości zgasła, pierwsze kręcenie kierownicą w położenia max lewo max prawo wykonywałem bardzo powoli i delikatnie Nr zwijacza 820021645916B4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dzięki, Koszałek - zrobiłeś kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 dokladnie - chwała Ci za to... czyli wygląda na to, że wystarczy wymienić samą "górę" tego modułu - więc nie musi być ona z dokładnie takiej wersji jak mam do tej pory - kwestia taśmy coby miała tyle samo żył - chyba tylko wersja z tempomatem ma inna taśmę, więc spokojnie mogę wymienić z wersji sedan... jescze raz dzięki, aha no i nie wpsomniales o tym ze trzeba jeszcze śrubki wykrecic (4szt) przed podwazeniem zatrzaskow bo są tam takowe przy przełącznikach... [ Dodano: 2008-01-10, 20:24 ] No i po sprawie... zamowilem z allegro zwijacz do sedana - z przesylka 122zl !!!!! rozebralem tak jak w tutorialu - zalozylem i smiga jak zloto - dzieki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi