kazikzkan Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Witam mam problem z dachem megane CC z roku 2006 .Samochód zakupiłem miesiąc temu w pierwszy deszczowy dzień zauwazyłem jak kapie mi do sirotka woda na łaczeniu się dachu z podszybiem centralnie na fotel (kapało tylko z prawej strony )Okazało sie ze uszczelka która odprowadza wodę była zapchana piaskiem ,przepchałem uszczelkę i bingo dach przez jakis czas był 100% szczelny nawet na myjni nie wpuszczał wody do sirotka do dnia dzisiejszego dziś zauwazyłem jak woda w tym samym miejscu kapie na stronie lewej i prawej uszczelki cały dach schodzi sie ładnie ? miał ktos podobny problem ? nie wiem juz co zrobic ,każdy fotel mokry :( zdjecie z dokładnym miejscem w którym kapie Dodano: 17 paź 2015 - 22:04 Zdjecie Edytowane 18 Października 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian771 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Mam to samo, będę próbował regulować szyby, ale nie wiem czy to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazikzkan Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Ostatnio szyby regulowałem i właśnie po czyszczeniu i regulacji wszystko było ok ale teraz widzę, że szyba ładnie dochodzą a woda jednak kapie. Daj znać czy u ciebie pomogła regulacja, ewentualnie będę regulował 2 raz :) Edytowane 22 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon.pirog Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 kazikzkan udało Ci się rozwiązać ten problem? Mi też cieknie w tym samym miejscu, ale tylko od strony pasażera. Po kilku ostatnich deszczowych dniach 1/4 siedzenia pasażera przesiąknięte wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mam ten sam problem, kapie co prawda tylko przy większych ulewach, ale muszę to wyregulować, czekam więc na radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryW Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 cześć, czy udało się Wam wyregulować dach? Gdzie są elementy regulacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro1975 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Mam to samo cieknie lew i prawa strona od pasażera może ma ktoś namiary kto się zajmuje cabrio okolice warszawy REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5021 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Mnie cieknie tylko na tylne fotele (aż zakleiłem taśmą), przód za to ideał :v Z tyłu jest za to coraz gorzej, chociaż 5 lat temu jak kupiłem auto było przyzwoicie. Smarowałem uszczelki wielokronie, czyściłem, naciągałem żeby nie było szpary, ale chyba coś z odpływami jest nie tak i wodzie łatwiej jest już lecieć do środka. W okolicach Wrocławia przydłby mi się magik w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) W dniu 21.10.2022 o 19:56, 5021 napisał: ...chyba coś z odpływami jest nie tak... W takim razie spróbuj udrożnić te odpływy. Mój syn w Lagunie z szyberdachem miał też problem z przeciekaniem i wystarczyło udrożnić owe odpływy i po problemie. Ja kiedyś miałem Fiata Stilo ze szklanym składanym dachem i też po udrożnieniu odpływów problem przecieków do środka zniknął. Edytowane 23 Października 2022 przez Grzesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi