vmax1998 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Witam jestem po przekładce silnika w mojej megane 1.6 16V, gdy doszło do odpalenia rozrusznik stanął w miejscu i słychać tylko dźwięk cyknięcia. Sprawdziłem akumulator, kable wszystko jest w porządku. Dodam, że nie ma ładowania akumulatora, nie działa radio zegarek a gdy wrzucę bieg wsteczny, żarzą się lampki pozycyjne. Proszę o jakieś porady. Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Obudowa silnika-skrzyni biegów połączona miedzianą plecionką z karoserią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax1998 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 tak podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Pewnie się zawiesił, uderz go (rozrusznik [oczywiście bez przesady]) z młotka (zdarza się jak są cienkie szczotki albo kończy się elektromagnes). Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax1998 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 już go stukałem czyściłem styki i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Sprawdź jeszcze czy dostaje + na elektromagnes (potrzebne 2 osoby) i jego połączenie masowe (-) między zaciskiem - akumulatora a obudową rozrusznika (potrzebny miernik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax1998 Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Przed chwilą sprawdziłem miernikiem napięcie na kablu od rozrusznika (czerwony gruby) wynosiło 1,80 V a po odłączeniu masy silnika dochodziło do 9 V Edit. Witam mam problem z moją megane 1.6 16v mianowicie nie działa mi rozrusznik i ładowanie akumulatora, własnymi siłami doszedłem do tego że napięcie po przekręceniu stacyjki na rozruszniku(czerwony gruby kabel) wynosi 1,8v a po odłączeniu masy silnika dochodzi do 3-4 v (Akumulator sprawny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Spróbuj poprowadzić osobne kable masowe do alternatora i rozrusznika, tylko w miarę grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 mianowicie nie działa mi rozrusznik i ładowanie akumulatora Tzn? Nie masz też ładowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes70 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Punkty gdzie było mierzone napięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Czyli nie masz też ładowania? Nie bardzo rozumiem, tego co piszesz. Gruby czerwony przewód idący od akumulatora do rozrusznika jest stale pod napięciem. Jeżeli zmierzysz na nim napięcie, to powinno ono być takie jak na akumulatorze lub nieznacznie niższe. Skoro napięcie masz 1,8V to znaczy, że gdzieś "nie zamyka" się masa. Do rozebrania wszystkie połączenia masowe (użyj , znajdziesz ich umiejscowienie). Do sprawdzenia również kabel zasilający rozrusznik. Ładowanie to osobna sprawa, zwykle odpowiedzialny jest za ro regulator napięcia, ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibi Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Jak nie ma poprawnej masy to i ładowania nie będzie - tu szukaj przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi