Kuba_WR Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Witajcie. Wczoraj wracając do Niemiec trafiłem na problem. Mianowicie po drodze zapalił się SERVICE z komunikatem CHECK INJECTION i auto straciło moc. Wygląda to tak jakby turbina się nie załączała bo auto ciągnie tak samo w każdym zakresie obrotów. Po zgaszeniu auta błąd ginie ale auto dalej nie ma mocy. Gdy go rozpędzę do 100km/h błąd wyskakuje ponownie. Silnik pracuje równo, nie szarpie, nie kopci tylko nie ma mocy jakbym jechał dieslem bez turbo. Turbinka regenerowana rok temu pracowała cicho zero problemów. Poczytałem trochę i nasuwa mi się jedna myśl - czujnik ciśnienia doładowania. Czy może ktoś ma jakieś inne pomysły. Jestem 1100km od domu więc dostęp do diagnostyki ograniczony. Będę się ratował ADAC niech chociaż mnie nakieruje po podpięciu pod komputer Z góry dziękuje za wszelaką pomoc! Pozdrawiam ! P.S. Czy w dodanym załączniku udało mi się zlokalizować w/w czujnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Mam ten sam problem, u mnie po zgaszeniu pomaga napompowanie gruszką tą po lewej stronie i na kilka tygodni a nawet miesiąc mam spokój. Dzisiaj byłem na diagnostyce to wyszło, że czujnik paliwa. Także chyba nic poważnego. Edytowane 26 Października 2015 przez olej897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ten komunikat występuje przy wielu różnych usterkach, bez kompa będziesz błądził po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Mam ten sam problem, u mnie po zgaszeniu pomaga napompowanie gruszką tą po lewej stronie i na kilka tygodni a nawet miesiąc mam spokój. Dzisiaj byłem na diagnostyce to wyszło, że czujnik paliwa. Także chyba nic poważnego. a może zaciąga Ci syf ze zbiornika i wtedy nie daje rady pompa, miałem tak i pomogła wymiana filtra oraz płukanie układu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_WR Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Jakby zaciągało syf to by raczej nierówno pracował, szarpał. W sobotę będzie trochę wolnego czasu zawołam ADAC zobaczymy co komputer pokaże. Edytowane 27 Października 2015 przez Kuba_WR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 no właśnie nie było szarpania, był check injection m.in. i nie miał mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof70 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) W moim scenicu wyświetlał się taki sam komunikat, wymieniłem filtr paliwa i wszystko minęło, a filtr był bardzo zabrudzony. Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi