haunted Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam. Jakiś czas temu pod silnikiem zaczął pojawiać się olej. Musiałem też co jakiś czas te olej dolewać, więc odkręciłem osłonę pod silnikiem, żeby zlokalizować wyciek. Okazało się że cały silnik jest suchy a najwięcej oleju jest u góry w miejscu pokazanym na zdjęciu. Po wytarciu tego miejsca odpaliłem silnik i w miejscu gdzie plastik łączy się z alu (oznaczonym strzałką) zaczął pojawiać się olej.Pytanie moje czy to możliwe aby ubytek był aż tak spory, żeby trzeba było co jakiś czas dolewać oleju? No i oczywiście czy jest jakiś sposób, aby zlikwidować ten wyciek? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk88 Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Miałem ten sam problem. Jeżeli chcesz mieć spokój to polecam wymianę przepustnicy. Koszt około 200zł w sumie i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haunted Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Bardziej mnie zastanawia dlaczego w ogóle leci tamtędy olej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi