JanuszPierwszy Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Cześć, Posiadam Megane III Coupe, felgi 17 cali i martwi mnie spalanie. Autko posiadam od 3 miesięcy i moje średnie spalanie według danych komputera to 8.1/100km. Próbowałem jeździć bardziej ekonomicznie lub bardziej agresywnie. Stosowałem się do wszystkich zasad ekodrivingu i niestety nie wiele pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Z tym silnikiem posiadam GrandToura. Średnio pali ok 6l w cyklu mieszanym. Na trasie go nie oszczędzam. W mieście także dynamicznie. Weź pod uwagę, że komputer zawyża wskazanie średnie. U mnie ok 0.5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nawet jeśli zawyża, to i tak spalanie jest wysokie. Jakieś pomysły co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Na początek do sprawdzenia przepływomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Czy kompletny laik taki jak ja jest w stanie to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Można podmienić na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Mam taki sam silnik. Spalanie przy normalnej jezdzie to od 6 do 7 (ostra jazda) litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Pozostaje wybrać się do warsztatu. U mnie praktycznie nie da się zejść na mniej niż 8 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jesteś z Gdańska. Jedź do renocaru. Na 100% coś poradzą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Byłem tam zanim napisałem posta, nic nie pomogli, podłączenie do kompa nic nie pokazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 To się nie popisali..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Dokładnie, pojadę tam i wspomnę o prepływomierzu może coś podziałają. Edytowane 16 Listopada 2015 przez JanuszPierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Znam ich od lat. Zaproponują Ci najwyżej podmianę na chwilę przepływomierza ze sprawdzeniem parametrów w CLIPie. Pod warunkiem, że taki będą mieli. Taki podgląd parametrów jak do końca nie wiadomo w jakim mają być zakresie niewiele daje. Przerabiałem to w megeanie I. A który Ci u nich robił tego CLIPa. Zbyszek przy tym był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Zbyszek przyjmował i oddawał mi auto. Nie wiem kto robił bo zostawiłem autko i odebrałem po pracy. W takim razie do aso będzie trzeba się wybrać chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jestem ciekawy co powiedzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi