arienn Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Witam, posiadam Megane II phI 2003, radio fabryczne na kasety. Czytałem, że radio CDX-GT30RN które jest już dosyć leciwe obsługuje wyświetlacz oraz sterowanie z kierownicy. Spotkałem się jednak z opiniami że tylko modele >2005? Czy zakup tego radia mi to umożliwi? Takie radio kosztowałoby mnie 100-150 zł. Czy ktoś kiedyś miał z nim styczność i może powiedzieć jak to jakościowo wygląda względem radia fabrycznego? Oraz kolejne pytanie... czy lepszym wyborem będzie zakup tego radia, czy dołożenie 100-150 zł i zakup emulatora? Zależy mi w sumie tylko na AUX ale nie chce ręcznie nic tam przerabiać czyli w gre wchodzi tylko wymiana radia (z zachowaniem sterowania z kierownicy i wyświetlacza) bądź emulator. Co proponujecie? Ewentualnie jeszcze zastanawiam się nad wyborem droższym w granicach 700-1000 zł i zakupu czegoś takiego: http://www.audiopioneer.pl/sony-xav-65-odtwarzacz-multimedialny-2din-usb.html http://www.audiopioneer.pl/sony-xsp-n1bt-radioodtwarzacz-samochodowy-cd-usb-z-uchwytem-na-smartfon-oraz-technologiami-nfc-i-bluetooth.html czy warto? czy jest to kompatybilne? Edytowane 18 Listopada 2015 przez arienn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja bym raczej poszedł w kierunku emulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arienn Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Czy możesz powiedzieć coś więcej? Co za tym przemawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja akurat mam zainstalowanego Audio Connection Boxa i wydaje mi się, że to najlepsze rozwiązanie. Bez problemu z poziomu radia i pilota przy kierownicy można zmieniać utwory, włączać kolejność losową, przewijać etc. Wysoka jest też jakość dźwięku jeżeli na pena wrzuci się pliki dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arienn Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ok, a jeszcze chciałem zapytać czy fabryczne radio kasetowe z meganki 2003 posiada magistrale CAN? Niestety na tym sprzęcie sie nie znam i obawiam się o to, co wyczytałem, że ew wymiana radio na wspomnianie przeze mnie będzie w 100% kompatybilna tylko w modelach >2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Miałem takie radio w moim SCII (styczeń 2005). Oczywiście nie było sterowania. Dałem koledze, który ma SCII Ph1 (po liftingu 2005 - biale tylne lampy) i niestety też nie ma sterowania, choć powinno to działać. To tyle w kwestii co powinno być, a nie jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Szyna CAN do komunikacji radia z wyświetlaczem weszła wraz z radiami Update List, czyli w autach po lifcie. Nie ma znaczenia radio na kasety, czy na płyty CD, protokoły komunikacji są te same. Co do emulatora dochodzi jeszcze jedna jego zaleta, nikogo nie będzie kusiło obecne radio. Edytowane 18 Listopada 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arienn Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Ok, a np takie coś: http://allegro.pl/zmieniarka-adapter-emulator-mp3-renault-i5800673511.html#tabsAnchor Mam pewność że w megance 2003 zadziała? Edytowane 18 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Taka zmieniara działała w SCII Ph1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Sprawdż tylko, czy masz z tyłu złącze do zmieniarki, bo nie wszystkie radia kasetowe miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arienn Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ok, wielkie dzięki :) Sprawdzę to niedługo i dam znać co zdecydowałem, jak nie ma tego wejścia to wtedy się zdecyduję na radyjko, jak ma to biorę zmieniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi