normek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Cześć Wymieniłem olej w megance i dalej na komputerze wyświetla się informacja żeby zajechać do serwisu w celu wymiany oleju. Co jest nie tak? Wymieniałem nie w ASO tylko prywatnym warsztacie. Czy to prawda że podłączając do komputera oni kasują ten wpis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roadrunner75 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witaj! Sama wymiana oleju nie skasuje Ci kontrolki inspekcji, kasuje się licznik kilometrów następnej wymiany oleju po przez odpowienie naciskanie przycisku kasowania licznika przebiegu chwilowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztellan Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam! Mam podobny problem co normek, naciskałem w różny sposób i nie widzę żadnych zmian. roadrunner75 - czy wiesz jak odpowiednio naciskać przycisk licznika chwilowego? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gets Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 musisz wybrać licznik kilometrów do następnego SERVICE przytrzymać przycisk od kasowania dłuższy czas aż zacznie mrugać i tak właśnie ustawiasz licznik od nowych np 30.000km (w każdym razie coś w tym stylu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztellan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dzięki! Działa ten patent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyt Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 czy można prościej opisac jak to zrobić bo tez mam taki problem olej jest a wyświetlacz mrugaja kreseczki a pod nim jest napis oil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jedyt, juz chyba prosciej sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jedyt, a jaki jest rocznik twojego autka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyt Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 megane scenic 05,1999 [ Dodano: 2008-05-14, 19:53 ] 1,6 8 v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jedyt, przyklejasz się do tematu o kontrolce wymiany oleju w megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jedyt, auto po prostu rozpaczliwie sygnalizuje, że w silniku brakuje oleju. Dolej natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyt Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 sprawdzałam bagnet i pokazuje że jest prawie max oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Auto musi stać na równym i dopiero wtedy trzeba sprawdzać. A najlepiej rozgrzać silnik do normalnej temperatury pracy, wyłączyć silnik, odczekać 10-15 min i sprawdzić. Najlepiej zrobić to gdzieś na trasie, zatrzymać się na kawę, a po je wypiciu sprawdzić poziom oleju. Jeżeli sprawdziłeś i na bagnecie jest OK to wskazuje, że coś jest nie tak z elektronicznym czujnikiem poziomu oleju. Być może jest do wymiany. Trzeba by to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 jedyt, tak jak pisze kolega przemo trzeba by było sprawdzić czujnik oleju czy to aby jemu coś sie nie stało. I jeszcze jedno pytanie do Ciebie czy w twoim autku jest komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyt Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 jest komputer ale czujnika nie mogę znaleźć choć na drugi dzień wyświetlacz pokazywał , że olej ok , sam pokazuje co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi