danex Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witam, Zamierzam samodzielnie wymienić filtr paliwa w Megane III 1,9 dci, niestety natknąłem się na problem ze zdjęciem przewodów paliwowych ze starego filtra (dostęp od strony prawego przedniego nadkola). Przewodów zamontowanych na króćcach filtra w żaden sposób nie mogę zdjąć - są tam jakieś dziwne zaciski - proszę o podpowiedź jak zdjąć te przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Nie mam MIII, ale mając doświadczenie z samochodami marki R proponuję pooglądać złączki, powinny być na nich widoczne albo plastikowe pierścienie, albo kolorowe przyciski ( u mnie są zielone) trzeba je wcisnąć lub ścisnąć w odpowiednim miejscu (zależnie od wersji złączki) i powinno dać się je bez problemu ściągnąć z króćców filtra. Oczywiście moja podpowiedź może być błędna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wyciagnij przewody paliwowe z zatrzasków, tych obok poduszki silnika. Dzięki temu będziesz mógł filtr opuścić niżej i dostęp będzie do niego lepszy. Końcówkę należy lekko ścisnać i podważyć. Wyczujesz gdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi