Alerin Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Posiadam Megane 3 2.0 Automat wersja sport. Ostatnio dowiedziałem się od znajomego, że jest nowy program który zmniejsza spalanie o nawet 2 litry mniej. Słyszeliście o tym? Umówiłem się na wizytę w aso w tym tygodniu i jestem ciekawy czy to bubel czy to prawda. Co myślicie o tym? Nowy program może inaczej zmieniać biegi, dawać paliwo tak że spada spalanie? Nie spadnie moc auta? Pozdrawiam. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ile Ci pali, że chcesz zmniejszyć spalanie o 2l :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alerin Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Aktualnie mam 9 spalania, wcześniej miałem 12-13, teraz tankuje na Orlenie wcześniej tankowałem na BP. Może to być wina paliwa? Mimo wszystko lepiej jak pali 7 niż 9 :D podobno z tym softem po mieście pali maks 6l więc wynik bardzo dobry. Mam również pytanie do Ciebie, też masz taki przypadek że z tłumika śmierdzą spaliny takim skisem? Nie mam pojęcia co to może być, czuć taki jakby gaz, taki skis.. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 W takie bajki nie wierz, przy tym silniku spalanie w mieście na poziomie 7,5-8l to już niezły wynik. Do 6l można zejść jedynie na trasie, jeżeli się jedzie bez szaleństw. Sprawdź przepływomierz i FAP, bo możliwe, że co chwila się włącza jego wypalanie, a to podbija spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alerin Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Podobno jest to nowy soft, całkowicie nowy system i u znajomego w lagunie spadło spalanie o 2 litry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 To na forum Laguny by było o tym głośno, a jest cisza jak makiem zasiał (też tam pisuję) :) Dodano: 04 sty 2016 - 18:08 Co tam się dzieje z tym nowym softem? Udało Ci się coś wyśledzić w tym temacie? Kolega z ASO potwierdził, że jest nowy soft, ale podobno praktycznie nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi