szaka96 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Witam, chciałbym wymienić swoje żarówki z przodu na jakieś białe ładnie święcące światła. Nie znam się kompletnie na tym, ale miałem zamiar kupić jakieś LEDY, jeśli tak to jakie? Chce kupić coś fajnego, a nie żeby zaraz się spaliły, wole dać więcej kasy no ale znowu tak bez przesady :) Dziękuję z góry jeśli ktoś mi pomoże i doradzi coś fajnego. Ps. Kolega mi polecił H7 120%, ale to są normalne żarówki a nie żadne ledy? Lepiej świecą? Proszę o opinie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 W temacie napisałeś ,,światła drogowe,,.a tam są żarówki H1.Ja osobiście mam zamontowane Osram Night Breaker i są naprawdę jasne(w mijania oczywiście H7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Ledy nie nadają się na świtała ani mijania ani drogowe, bo klosz nie ma homologacji na takie żarówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 A poza tym ledowe odpowiedniki H7 świecą tak intensywnie i rozsyłają światło w taki sposób, że nie da się w reflektorze ustawić wymaganej linii światło-cienia. Wiem co piszę bo kupiłem sobie jakiś czas temu taki komplet i fakt świeciły genialnie intensywnie (znaki drogowe i tablice informacyjne pokazywały się na 400m) niestety kierowcy z przeciwka mrugali odbierając je jako drogowe. Nawet jadąc za kimś tak oślepiałem w lusterko, że zwracali mi uwagę. Było mi ich szkoda więc podjechałem na stację diagnostyczną z prośbą o korektę ustawienia reflektorów a Gość widząc jak świecą powiedział bym zmienił na mijania . Nie dało się nic z tym zrobić a nie chciałem poznać opinii misiaków i odzyskiwać po ich usunięciu dowód rejestracyjny więc wymontowałem. Kuzyn chciał zastosować je za soczewkę w reflektorze xenon ale wymiękł bo nawet zza soczewki siały takim strumieniem świetlnym, że nie dało się z tym jeździć. Dodam na koniec, że każda z tych żarówek emituje strumień świetlny 2400lm. Cóż skoro pozostają nieprzydatnym gadżetem. Chyba, że ktoś z Was słyszał o jakimś patencie/ modyfikacji reflektora dzięki której da się (wiem niezgodnie z przepisami) świecić takim cudem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaka96 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pomyłka w nazwie tematu.. Czyli ledy nie nadają się kompletnie? Podeślecie jakieś fajne światła tak jak napisałem? Jakieś aukcje na allegro albo nazwe to sobie znajdę gdzieś w necie ;) Oczywiście dzięki za opinie :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Proszę http://allegro.pl/zarowki-osram-night-breaker-unlimited-110-h7-55w-i5757054884.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaka96 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dziękuję. Czyli te Osram Night Breaker są dobre? A jakies inne jeszcze (nie wiem, np. znalazłem Bosch jakieś H7 +120%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 innych nie stosuję , co do tych co podałeś nie wiem , nie miałem takich i nigdy nie zakładałem , musisz sam zobaczyć/sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaka96 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ok to super. Ale jest różnica pomiędzy normalnymi H7 a tymi osram dość duża? W sensie, że na lepsze? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jest różnica i to duża, sam zobaczysz jak zamontujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tylko nie zdziw się, jak padną po 100 godzinach świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaka96 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dobra, dzięki chłopaki - wymęczyłem już Was pytaniami, wiem wszystko :) Dziękówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ja bym Ci polecił Tungsram Megalight +90% lub +120%, świecą tak samo, a są o połowę tańsze. W teście żarówek przeprowadzonym przez AŚ Tungsramy Megalight +90% pokonały większość konkurencji. Znajomi, którzy wcześniej używali Osramy i Philipsy po przejściu na Tungsramy są zadowoleni z jakości oświetlenia i ceny żarówek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi