benek5 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Bardzo proszę o pomoc. Pojawił mi się komunikat "skontroluj układ wtrysków paliwa". Pojechałem do mechanika, podłączył pod komputer i wyświetlił się czujnik ciśnienia spalin. Czujnik został wymieniony a komunikat pojawił się znowu. Objawy są takie, odłączona jest turbina. Czy ktoś miał podobny problem? Posiadam Renault Megane 1,5 DCI 110 2013r Edytowane 1 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Pewnie masz fap/dpf i skoczyły się rurki/przewody które podają ciśnienie do czujnika. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Pewnie masz fap/dpf i skoczyły się rurki/przewody które podają ciśnienie do czujnika. jak to "skoczyły się rurki/przewody"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Pewnie chodziło o to, że się skruszyły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 no właśnie nie wiem, a jestem żywo zainteresowany tą teorią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek5 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witam, W dniu wczorajszym jak zaprowadzałem auto do mechanika pojawił się kolejny komunikat skontroluj układ wydechowy i zapalił się check. Czy ktoś miał może podobne objawy. Przewody były sprawdzane są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A ile tym dieslem kolega robi dziennie kilometrów? Bo wygląda mi na zapchany filtr cząstek stałych. I podłącz auto pod Clipa u kumatego mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek5 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Papuga. Dziennie ok. 30 km. Czeto jest tak że auto stoi cały tydzień i poruszam się nim w weekendy Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 3 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi