ehehe020 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Witam,piszę do was z problemem (prawdopodobnie) lecz mogę się mylić. Ostatnio moja dziewczyna narzeka że po odpaleniu samochodu nie leci od razu cieple powietrze a w samochodach jej rodziców (volvo 2006 i mazda 2004) leci od razu ciepłe powietrze zaraz po odpaleniu samochodu. Powiedzcie mi proszę czy w megance trzeba czekać aż silnik złapię temperaturę żeby mieć ciepłe powietrze czy powinno być ciepłe od razu po odpaleniu samochodu? Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wszystko zależy od tego, czy w aucie jest dodatkowe ogrzewanie elektryczne. Jeżeli jest sprawne, to po 2-3 min z nawiewów powinno zacząć lecieć ciepłe powietrze. Jeżeli nie ma, ale jest instalacja, to grzałkę można dołożyć. Warto sprawdzić, czy grzałki nurnikowe, które podgrzewają płyn chłodniczy są sprawne. Jeżeli nie, to warto je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehehe020 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 No okej,tylko gdzie tego wszystkiego szukać? A i nie leci powietrze na nogi nawet jak się przełączy żeby tam leciało ;/ Jak sprawdzić czy mam instalacje na elektryczne ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 No okej,tylko gdzie tego wszystkiego szukać? Na tunelu, przy nogach kierowcy :) http://megane.com.pl/topic/51324-dodatkowe-ogrzewanie-elektryczne/ A i nie leci powietrze na nogi nawet jak się przełączy żeby tam leciało ;/ Możliwe, że problem jest ze sterowaniem klapkami, a nie z ogrzewaniem jako takim. Jak sprawdzić czy mam instalacje na elektryczne ogrzewanie? Poszukać wtyczki i grzałek, zdjęcia znajdziesz w temacie, do którego podałem linka i poniżej. http://megane.com.pl/topic/66274-tajemnicze-kostki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam,piszę do was z problemem (prawdopodobnie) lecz mogę się mylić. Ostatnio moja dziewczyna narzeka że po odpaleniu samochodu nie leci od razu cieple powietrze a w samochodach jej rodziców (volvo 2006 i mazda 2004) leci od razu ciepłe powietrze zaraz po odpaleniu samochodu. Powiedzcie mi proszę czy w megance trzeba czekać aż silnik złapię temperaturę żeby mieć ciepłe powietrze czy powinno być ciepłe od razu po odpaleniu samochodu? ale w ogóle o jakim aucie i jakim silniku piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehehe020 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Megane 2 1.9dci 120kmKM 2003r hatchback Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 a termostat jest OK? BTW - powinny być grzałki elektryczne w nawiewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehehe020 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie mam pojęcia czy jest ok ;/ świeci mi się check injection i raz na jakiś czas electronic fault,ale to zaczęło się zaświecać po wymianie sprzęgła no i dodatkowo mam niesprawny abs ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 a masz coś w ogóle sprawnego? sam możesz sprawdzić ręką, jak się węże nagrzewają i już będziesz miał odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehehe020 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mam sprawne radio :D I 3 szyby ;d węże.. te które idą od chłodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi