Testral Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Licznik nie jest konieczny, ale radzę kupić, bo fajnie wygląda. Pamiętaj tylko, żeby przebieg licznika był niższy od twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) I tu jest problem. Moje auto ma 35000 przebiegu. Praktycznie żaden handlarz częściami nie podaje jaki przebieg miało auto z którego pobrano przeszczep. Znalezienie licznika z mniejszym przebiegiem wg. mnie jest praktycznie niemożliwe. Co w takiej sytuacji? Czy da się przeprogramować licznik z większym przebiegiem. Nie chcę też sztucznie zawyżać przejechanych kilometrów. Czy jak zostanę przy bieda liczniku to przynajmniej na wyświetlaczu przy liczniku pokazuje jakieś komunikaty tempomatu? Edytowane 16 Maja 2017 przez Abraxus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie będzie żadnej kontrolki, niestety. Poza tym, po zmianie licznika na ekranie komputera pojawiają się informacje o zapamiętane prędkości i aktualnie uruchomionej funkcji :tempomat/ogranicznik. Poza ringiem na głównym ekranie dodatkowo pokazuje ustaloną prędkość. Czyli tych funacji zegar mają kilka. Warto podzwonić po sprzedawcach i popytać o przebieg. Ja kupiłem licznik z przebiegiem 20 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Zawsze można przebieg wyzerować w liczniku i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 A przeprogramowanie licznika z większym przebiegiem? Ktoś gdzieś pisał, że to jest możliwe. Masz jakiś pomysł gdzie szukać licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 No to jak cinas napisał, że można wyzerować licznik, to nie ma się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Mogę przygotować licznik pod konkretne auto - wyposażenie przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Mogę przygotować licznik pod konkretne auto - wyposażenie przebieg Świetnie! Ile to będzie kosztować? Obojętnie jaki licznik do benzyny szukać? Wgrywasz nowy VIN do licznika? Nie będą wyskakiwać żadne błędy? Czy po demontażu licznika można zostawić szybkę czy jest zintegrowana z licznikiem? bo patrząc na to co ludzie oferują to wszystkie liczniki mają zrysowane szybki i średnio bym chciał patrzeć na coś takiego. Edytowane 16 Maja 2017 przez Abraxus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Szybkę, bez najmniejszego problemu, możesz zdemontować i zamienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Vin konfiguracja pod auto , ale cudów nie robię nie przerobię licznika od diesla do benzyny nie da się zamontować , przecież inaczej wyskalowany jest obrotomierz inne tarczki licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz To w zasadzie wiem już wszystko. Ile sobie życzysz za taką usługę? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 17 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi