Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam Potrzebuję wymienić reflektory z mojej Megi. Rocznik 2007, wersja II ph II, z silniczkiem regulacji poziomu. Szukam po necie, ale jest masa anglików, wiele nieopisanych w ogóle i ciężko się zorientować. Podrzucicie mi jakieś namiary do sklepu/firmy gdzie mogę kupić odpowiednie i nie martwić się o homologację i problemy z ustawieniem i regulacją świateł? sklep Renault odpada, bo cenami zabijają :D Z góry dziękuję. p.s. Przy okazji pozdrawiam serwis Renault Lisowski Kraków Al. Powstańców Śląskich 24, który w świadectwie kontroli zaznaczył, że kontrola świateł drogowych/mijania została wykonana i jest ok, a okazało się, że były zamontowane angliki... nie ma to jak ASO. Lewego diagnostę, który podbił przegląd też zgłosiłem gdzie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zrób przeróbkę tych lamp a nie pchasz się w jakieś zamienniki nawet tu na forum znajdziesz gościa który się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Da się? ciężko szukać jak nie wiem kogo :( jakiś nick? cokolwiek? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) http://megane.com.pl/user/74218-peugeot20688/ http://megane.com.pl/topic/58584-reflektory-samochodowe-spawanie-plastikow/ https://www.facebook.com/Reflektory-Samochodowe-Spawanie-Plastik%C3%B3w-617177078355744/?ref=hl Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Tym tokiem myślenia trzeba później będzie użytkownika Loram zgłosić gdzie trzeba za lewe lampy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Za 287 za 1 szt. mogę mieć TYC-e nowe lub DEPO za 365 za sztukę - nowe, ewentualnie używki za 330 komplet (1 ma urwany kawałek prowadnicy/mocowania) niewiadomej jakości soczewki. Wersja z przeróbką 360 + przesyłka + 100 demontaż/montaż Nowych za 1008 zł za sztukę w ASO nie kupię. Jeszcze mnie nie pogięło TYC 674 zł => 574 + 100 demontaż/montaż DEPO 830 zł => 730 + 100 demontaż/montaż przeróbka 560 zł => 360 robocizna i części + 80 kurier + 100 demontaż/montaż używki 430 => lampy 330 + 100 demontaż/montaż No i co tu wybrać? Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Loram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Moim zdaniem opcja 3. Masz wówczas swoje fabryczne, po regeneracji na nowych elementach które wymagają wymiany i z odpowiednim ustawieniem. (nie wiem tylko czy zostaną także zmienione elementy gdzie jest oznaczenie, że to jednak angliki, choć fizycznie przerobione na kontynentalne) Opcja 4 też jest ciekawa pod warunkiem, że to reflektory fabryczne, a stan zakupionych reflektorów będzie zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 dzisiaj chyba rozmawialiśmy :) ja polecam jak zwykle naprawa swoich , nowe soczewki załatwią sprawę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregory88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 ja ogólnie polecam regenerację lub wymianę na nowe soczewki, sam robiłem i tego Pana i jestem zadowolony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 dzisiaj chyba rozmawialiśmy :) ja polecam jak zwykle naprawa swoich , nowe soczewki załatwią sprawę :) Chyba tak, rozmawialiśmy :) Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i cenne, merytoryczne informacje. Bardzo rzadko trafia się na takie osoby jak Pan. Tylko, że zostaje jeden problem przy przeróbce - homologacja, a w zasadzie jej brak :( Jeśli po wypadku ktokolwiek zorientuje się, że lampy są przerabiane, to jestem w czarnej d...pie - nie mam ubezpieczenia, zawsze jestem winny wypadku i ponoszę koszty napraw :( Raz miałem takie zdarzenie i jedną z pierwszych czynności rzeczoznawcy było dokładne sprawdzenie lamp, kół i ogumienia (rozmiary, homologacja itp) W przypadku używek, najmłodsze są z 2008 roku (chyba, że ktoś później po jakimś wypadku kupił fabryczne nowe), realnie używki mają już 7-8 lat, czyli soczewki zmęczone, zużyte i musiałyby iść do regeneracji/wymiany soczewek do peugeot206.88. Zatem koszt używek + koszt regeneracji/wymiany soczewek Muszę się przespać z tematem i podjąć decyzję... Dzięki za pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Na pewno nie kupuj TYCa i DEPO, to jest wielkie g, które montują do aut na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Pawel, to samo piszą o Valeo, a co za tym idzie zostają wyłącznie oryginały za tysiaka od sztuki... Co innego jest dostępne na rynku oprócz TYC, DEPO, VALEO i oryginałów? I za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Przecież Valeo to oryginały na pierwszy montaż, więc o czym piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 O różnych opiniach z internetu... Poza tym wiadomo, że części na pierwszy montaż różnią się jakością od części zamiennych. Jedna lampa valeo to ok 800 => TUTAJ <= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi